Ferrari: Απολογήθηκε στον Λεκλέρκ

Οι άνθρωποι της Ferrari ζήτησαν συγγνώμη από τον Σαρλ Λεκλέρκ μετά τα λάθη που έγιναν στο Μονακό

Ferrari: Απολογήθηκε στον Λεκλέρκ

Για άλλη μία φορά φέτος η Ferrari έχασε την ευκαιρία να ξεχωρίσει σε αγώνα εξαιτίας της λανθασμένης στρατηγικής που ακολούθησε.

Στο Grand Prix του Μονακό η Scuderia έχει τη χαρά να απολαμβάνει τη στήριξη του κόσμου λόγω της παρουσίας του Σαρλ Λεκλέρκ στην ομάδα. Ωστόσο οι συμπατριώτες του πιλότου των «κόκκινων» έμειναν απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που αισθάνθηκε και ο Λεκλέρκ.

Οι άνθρωποι της Ferrari φώναξαν στα pits τον Μονεγάσκο για αλλαγή ελαστικών πριν ξεκινήσει η βροχή και το πλήρωσαν ακριβά, αφού του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Φρεντ Βασέρ θέλησε δημόσια να απολογηθεί στον Λεκλέρκ. Συγκεκριμένα είπε: «Στο Μονακό τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά απογοητευμένος και φέτος οι κατατακτήριες ήταν δύσκολες για εκείνον. Ήταν δύσκολο αρχικά που έχασε την pole position για ένα δέκατο του δευτερολέπτου και δεν ήταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για πολύ λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μετά δέχθηκε και την ποινή.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να του ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλης της ομάδας. Πρέπει να κατανοήσουμε πώς θα κάνουμε καλύτερη δουλειά και να δουλέψουμε στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του pit wall και του Σαρλ. Υπάρχουν βέβαια και οι συγκυρίες, όπως το πού έγινε το συμβάν στο Q3. Έγινε μέσα στο τούνελ. Πρέπει να αποφύγουμε τις δικαιολογίες, διότι αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να βελτιωθεί κάποιος»