Formula 1: Εκκένωση της πίστας της Ίμολα λόγω κινδύνου πλημμύρας!

Οι ομάδες της Formula 1, οι εργαζόμενοι της οργάνωσης και της FIA αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της πίστας της Ίμολα, λόγω φόβων υπερχείλισης του γειτονικού ποταμού Σαντέρνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Εμίλια Ρομάνια και γενικότερα τον Ιταλικό βορρά θέτοντας εν αμφιβάλω την εύρυθμη λειτουργία του grand prix (19-21/05)

Formula 1: Εκκένωση της πίστας της Ίμολα λόγω κινδύνου πλημμύρας!

Μετ' εμποδίων το επικείμενο (19-21/05) grand prix της Ίμολα...

Η ιταλική Πολιτική προστασία έχει κηρύξει όλη την περιοχή σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, που έχει ανεβάσει τη στάθμη του, γειτονικού στην πίστα, ποταμού Σαντέρνο σε επικίνδυνα επίπεδα.

Τα φαινόμενα δεν υποχωρούν, γεννώντας αμφιβολίες αν είναι εφικτή η διεξαγωγή του 6ου φετινού αγώνα της Formula 1...

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (17/5), ημέρα κατά την οποία η βροχόπτωση θα φτάνει τα 150 mm, και το μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει τη συνέχιση της βροχόπτωσης μέχρι και τον αγώνα της Κυριακής.

Την Τρίτη (16/05), οι ομάδες προετοίμαζαν τα γκαράζ τους, τα φορτηγά και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας τους, αλλά η προετοιμασία τους διακόπηκε λόγω της απόφασης εκκένωσης των εγκαταστάσεων. Δεν ήταν, μάλιστα, αυτές οι μόνες εγκαταστάσεις που έκλεισαν: η πολιτική προστασία αποφάσισε από κοινού με τους Δημάρχους της περιοχής το κλείσιμο των σχολείων και πολλών δρόμων στους οποίους ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολισθήσεων ή υποχώρησης του εδάφους.

Πάντως, ακόμα κι αν η κακοκαιρία σταματήσει ή εξασθενήσει, πολλά από τα προβλήματα του περάσματός της θα παραμείνουν - δεδομένου ότι στην περιοχή αναμένονται το τριήμερο δεκάδες χιλιάδες φίλοι της Formula 1, που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πλημμυρισμένα χωράφια στάθμευσης και κατεστραμμένους δρόμους.