Ρole position και στην Τζέντα η Red Bull, αλλά του... Πέρες!

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Τζέντα και θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του στον Κυριακάτικο (19/03) αγώνα! Δεύτερος ο Αλόνσο.

Ρole position και στην Τζέντα η Red Bull, αλλά του... Πέρες!

Όπως και στο Μπαχρέιν, έτσι και στην Τζέντα την pole position κατέλαβε μονοθέσιο της πρωταθλήτριας Red Bull.

Όχι όμως του παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν, που ήταν γρηγορότερος στις ελεύθερες δοκιμές αλλά του ομόσταυλου του Σέρχιο Πέρες.

Ο Μεξικανός με 1:28.265 ήταν ο ταχύτερος και θα εκκίνησει την Κυριακή (19/03) χωρίς οδηγό μπροστά του στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

Το δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Λεκλέρ της Ferrari, αλλά ο Μονεγάσκος θα πέσει στη 12η θέση λόγω της ποινής για αλλαγή ηλεκτρονικής μονάδας του κινητήρα του.

Συνεπώς, από την πρώτη σειρά δίπλα στον Πέρεζ θα εκκινήσει ο (εκπληκτικός κι εδώ...) Αλόνσο με την Aston Martin.

Το Q2 σημαδεύτηκε από ένα απρόοπτο αφού ο Μαξ Φερστάπεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στο ημιαξόνιο του μονοθεσίου της Red Bull με αποτέλεσμα να εκκινήσει από τη 15η θέση.

Πέρα από τον Ολλανδό εκτός συνέχειας έμειναν οι Χούλκενμπεργκ, Τσόου, Μάγκνουσεν και Μπότας, ενώ ο Σάινθ τη γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Ράσελ και Σάινθ με τις Mercedes και Ferrari, που ήταν σχεδόν 6 δέκατα μακριά από τον Πέρεζ.

Πίσω τους θα βρίσκονται οι Στρολ και Οκόν, ακολουθούν οι Χάμιλτον και Πιάστρι με τους Γκασλί και Χούλκενμπεργκ να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.