Formula 1: Πρόβλημα υγείας για τον Φερστάπεν, καθυστερεί η άφιξή του στην Τζέντα

Ο Μαξ Φερστάπεν ταλαιπωρείται από στομαχική ίωση, γεγονός που καθυστερεί την άφιξή του στην Σαουδική Αραβία και θα τον αναγκάσει να λείψει από τις συμβατικές υποχρεώσεις των πιλότων.

Formula 1: Πρόβλημα υγείας για τον Φερστάπεν, καθυστερεί η άφιξή του στην Τζέντα

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2022, Μαξ Φερστάπεν, δεν έχει φτάσει ακόμη στη Σαουδική Αραβία για το δεύτερο φετινό Grand Prix της σεζόν, το προσεχές τριήμερο (17-19/03), λόγω στομαχικής ίωσης που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες.

Ο Ολλανδός αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα για την Τζέντα και να φτάσει στην αραβική πρωτεύουσα το βράδυ, χωρίς να έχει γίνει ξεκάθαρο εάν θα καταφέρει να λάβει μέρος στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (16/03).

Η Red Bull Racing έλαβε την έγκριση της FIA να καθυστερήσει ο Φερστάπεν την άφιξή του κατά μία μέρα προκειμένου να περιμένει τη βελτίωση της υγείας του. Κι έτσι να μην συμμετάσχει στις συναντήσεις της Πέμπτης (16/03) με τον Τύπο και σε άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις.

Από την μεριά του ο Φερστάπεν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως:

«Αισθάνομαι καλά και πάλι, καθώς δεν ήμουν και σε τόσο καλή κατάσταση για λίγες μέρες λόγω μιας ίωσης στο στομάχι. Έτσι, δυστυχώς χρειάστηκε να αναβάλω την πτήση μου για μία μέρα, οπότε δεν θα γυρίσω πριν την Παρασκευή. Θα τα πούμε στη Τζέντα»

Την ίδια ώρα, η Red Bull ανέφερε σε δικιά της ανάρτηση:

«Ο Μαξ υπέφερε από μια στομαχική ασθένεια τις προηγούμενες μέρες και, με τη σύμφωνη γνώμη της FIA, δεν θα βρίσκεται στην πίστα σήμερα. Περαστικά, Μαξ»

Όπως όλα δείχνουν ο Ολλανδός οδηγός θα αγωνιστεί κανονικά στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, με στόχο να διπλασιάσει τις φετινές του νίκες μετά την κυριαρχία του στον εναρκτήριο εφετινό αγώνα της Formula 1, στο Μπαχρέιν.

Ωστόσο, στην περίπτωση που ο Μαξ δεν καταφέρει να "τρέξει" στην Τζέντα η Red Bull Racing έχει στη διάθεσή της τρεις αναπληρωματικούς οδηγούς της: Λίαμ Λόσον, Ντένις Χάουγκερ και Ζέιν Μαλόνι.

Την ίδια ώρα, οι "ταύροι" μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν έναν εκ των οδηγών της AlphaTauri, Γιούκι Τσουνόντα ή Νικ Ντε Βρις.