Στρολ σε Αλόνσο: «Είσαι χαρούμενος που δεν είσαι στην Alpine;»

Ο Λανς Στρολ σε μια μοναδική στιγμή ρώτησε τον Φερνάντο Αλόνσο την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη εάν είναι χαρούμενος που βρίσκεται πλέον στην Aston Martin.

Στρολ σε Αλόνσο: «Είσαι χαρούμενος που δεν είσαι στην Alpine;»

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση των οδηγών της Aston Martin στο πρώτο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν!

Το ντεμπούτο του Φερνάντο Αλόνσο με το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας ήταν ονειρικό, με τον Ισπανό να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Την ίδια ώρα, ο teammate του Αλόνσο, Λανς Στρολ, έκανε ηρωική προσπάθεια ώστε να αγωνιστεί στο Σακχίρ και τερμάτισε στην 6η θέση, εντυπωσιάζοντας με την εμφάνισή του.

Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ ο Ισπανός έδινε συνεντεύξεις, ο teammate του τον βρήκε, τον σκούντηξε και τον αγκάλιασε. Μάλιστα του έκανε και μία ιδιαίτερη ερώτηση: «Είσαι χαρούμενος που δεν είσαι στην Alpine;», τον ρώτησε ο Καναδός.

Με τη σειρά του ο Αλόνσο απάντησε: «Ναι, χαίρομαι που είμαι στα πράσινα».

Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα πριν ανέβει στο βάθρο, ο Αλόνσο συναντήθηκε με τον Στρολ και του είπε: «Είσαι ο ήρωας μου», αναφερόμενος προφανώς στην ηρωική προσπάθεια του Καναδού να αγωνιστεί στο Μπαχρέιν, έπειτα από τον άσχημο τραυματισμό του λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι δύο οδηγοί θα μπορούσαν να έχουν πολύ διαφορετικό αγώνα. Στον πρώτο γύρο και συγκεκριμένα στη στροφή 4 είχαν επαφή. Ο Στρολ ήταν στην εσωτερική του Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και επιχειρούσε να τον περάσει. Μπροστά, ο Αλόνσο δεχόταν προσπέρασμα από τον Λιούις Χάμιλτον. Στην έξοδο λοιπόν της στροφής 4, ο Αλόνσο έκανε πολύ απότομη αλλαγή γραμμής, με τον Στρολ να ξαφνιάζεται, να μπλοκάρει τους τροχούς του και να αγγίζει το εξωτερικό μέρος του ελαστικού της AMR23 του Ισπανού.

Ο Αλόνσο είχε διαμαρτυρηθεί στην ενδοεπικοινωνία του με την ομάδα για την επαφή, όμως πληροφορήθηκε μετά το τέλος του αγώνα πως αυτός που τον χτύπησε ήταν ο Στρολ.