Χάμιλτον: «Η Mercedes δεν έλαβε υπόψιν την γνώμη μου για τον φετινό μονοθέσιο»

Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει προχώρησε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Mercedes δεν άκουσε τις απόψεις του για τη σχεδιαστική φιλοσοφία του φετινού μονοθεσίου.

Χάμιλτον: «Η Mercedes δεν έλαβε υπόψιν την γνώμη μου για τον φετινό μονοθέσιο»

Η αυτοκρατορία που κατάφερε να χτίσει η Mercedes F1, έπειτα από τα οκτώ συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα (2014-2022), «γκρεμίστηκε» το 2022 από την περσινή Red Bull RB18 που κέρδισε με σχετική ευκολία τον περσινό τίτλο.

Με το φετινό της μονοθέσιο η γερμανική ομάδα θέλησε να διορθώσει τα πράγματα, αλλά το έκανε προσπαθώντας να διορθώσει τα ελαττώματα του περσινού μονοθεσίου.

Τώρα, η ομάδα του Μπράκλεϊ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει με ένα ριζικά ανασχεδιασμένο μονοθέσιο, διαφορετικής φιλοσοφίας, που εξέλισσε ταυτόχρονα με τη W14 που είδαμε στο Μπαχρέιν.

Ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ, επιβεβαίωσε ότι το 2ο αυτό μονοθέσιο της ομάδας έχει ήδη δοκιμαστεί στην αεροσήραγγα.

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στο Μπαχρέιν τερμάτισε στην 5η θέση άσκησε κριτική στην ομάδα για τις τελικές επιλογές της, λέγοντας πως οι απόψεις του για τη W14 δεν εισακούστηκαν.

«Πέρσι τους εξήγησα τα θέματα που υπήρχαν με το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, έχω οδηγήσει τόσα πολλά αυτοκίνητα στη ζωή μου, που ξέρω τι χρειάζεται ένα μονοθέσιο. Και ξέρω και τι δεν χρειάζεται.

Νομίζω ότι στην πραγματικότητα έχει να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης, με το να πεις ότι 'ξέρεις, δεν σε ακούσαμε, [το αυτοκίνητο] δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι και πρέπει να κάτσουμε να δουλέψουμε'. Πρέπει να δούμε την ισορροπία του στις στροφές, τις αδυναμίες του, και να συσπειρωθούμε ως ομάδα, αυτό είναι που κάνουμε.

Είμαστε ακόμα πολύπρωταθλητές, ξέρετε, απλώς δεν το πέτυχαν σωστά αυτή τη φορά, δεν το πέτυχαν σωστά πέρσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε πάλι όλα σωστά για να προχωρήσουμε μπροστά.

Είχα πολλά αυτοκίνητα σαν κι αυτό, ειδικά τις παλιές μέρες στη McLaren, και δεν ξέρω πότε ή πώς θα αναστρέψουμε την κατάσταση. Αλλά θα πρέπει να συμβεί», ανέφερε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.