Formula 1: Κράνος με σήμα LGBTQ+ φόρεσε ο Χάμιλτον στο Μπαχρέιν, κόντρα στις εντολές της FIA

Ο Λιούις Χάμιλτον θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα κατά των διακρίσεων στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν.

Formula 1: Κράνος με σήμα LGBTQ+ φόρεσε ο Χάμιλτον στο Μπαχρέιν, κόντρα στις εντολές της FIA

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι διαχρονικά ένας αθλητής με έντονη δραστηριότητα εκτός των πιστών της Formula 1 και πολλάκις δεν έχει διαστάσει να δείξει τις ευαισθησίες του στέλνοντας μηνύματα κατά οποιουδήποτε είδους διάκρισης.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έπραξε κάτι ανάλογο και στα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν, καθώς φόρεσε κράνος στο οποίο κυριαρχούσε η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Χάμιλτον την Πέμπτη (02/03) είχε δηλώσει πως η Formula 1 πρέπει να δίνει το παράδειγμα και να έχει θετικό αντίκτυπο, στέλνοντας τα μηνύματά της με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τις χώρες που επισκέπτεται και ιδιαίτερα ορισμένες Ασιατικές χώρες που έχουν υπερβολικά συντηρητικές αντιλήψεις.

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και λίγες ημέρες αφού η FIA άλλαξε τους κανόνες του Διεθνή Αγωνιστικού Κώδικα (ΔΑΚ), όταν και είχε δηλώσει πως κανένας δεν πρόκειται να τον σταματήσει από το να εκφέρει την άποψή του για σημαντικά ζητήματα.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να κατακεραυνώσει την παγκόσμια ομοσπονδία που αποφάσισε να απαγορέψει από τους οδηγούς να προβάλλουν οποιοδήποτε πολιτικό, θρησκευτικό ή προσωπικό μήνυμα κατά την διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων.

Η κίνηση του να φορέσει αυτό το κράνος στα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο τροποποιημένος Διεθνής Αγωνιστικός Κώδικας και απομένει να δούμε εάν η FIA θελήσει να τιμωρήσει τον Λιούις, με τον οποίο είναι γνωστό πως βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα.