Formula 1: Το πρόγραμμα του πρώτου αγωνιστικού τριημέρου στο Μπαχρέιν

Η Formula 1 επιστρέφει στην δράση με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σεζόν του 2023 να πραγματοποιείται στο Σακχίρ του Μπαχρέιν.

Formula 1: Το πρόγραμμα του πρώτου αγωνιστικού τριημέρου στο Μπαχρέιν

Έπειτα από τρεις μήνες προσμονής η Formula 1 επιστρέφει!

Η φετινή σεζόν θα είναι ένας μαραθώνιος καθώς αποτελείται από 23 Grand Prix και 6 Αγώνες Σπριντ. Η αρχή θα γίνει και φέτος στο Μπαχρέιν και την πίστα του Σακχίρ το τριήμερο 3-5 Μαρτίου.

Η πίστα του Μπαχρέιν έκανε το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2004 και έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι στο πρόγραμμα αγώνων του σπορ. Μια πίστα η οποία είναι γνωστή για την καταπόνηση που ασκεί στα ελαστικά. Νικητής το 2022 ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανέκαθεν δεν προσφερόταν για συμπεράσματα για τη δυναμική των μονοθεσίων, πόσο μάλλον την φετινή σεζόν, όπου οι ομάδες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα μονοθέσιά τους μόνο ένα τριήμερο.

Αρκετές ομάδες δεν έχουν ξεκλειδώσει ακόμη την ταχύτητα που ξέρουν πως έχουν. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά της συγκεκτιμένης πίστας είναι μοναδικά στο πρόγραμμα αγώνων.

Στο Grand PrixΜπαχρέιν, η Pirelli επέλεξε τις και C1 (σκληρή), C2 (μεσαία) και C3 (μαλακή) γόμες των ελαστικών της. Πρόκειται για την καλύτερη δυνατή επιλογή γομών για τον αγώνα, όπως φάνηκες στις προσομοιώσεις που είδαμε στις χειμερινές δοκιμές και στις οποίες άπαντες δοκίμαζαν στρατηγικές δύο pit-stop.

H διαχείριση των ελαστικών θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, μιας και τα νέα μονοθέσια φέρονται διαφορετικά στα ελαστικά και οι τρεις ημέρες δοκιμών δεν ήταν αρκετές για να βγουν ακριβή συμπεράσματα.

To GP Μπαχρέιν θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+, με το pregame να ξεκινά στις 16.15 και να περιλαμβάνει μεγάλες εκπλήξεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Grand Prix στο Μπαχρέιν σε ώρες Ελλάδος:

Παρασκευή 3 Μαρτίου

13:30-14:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (ANT1+)

17:00-18:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (ANT1+)

Σάββατο 4 Μαρτίου

13:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (ANT1+)

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (ANT1+)

Κυριακή 5 Μαρτίου

17:00 – Αγώνας (ANT1 και ANT1+)