Formula 1: Παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο η Aston Martin

Η βρετανική ομάδα της Formula 1 έκανε τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της για τη σεζόν 2023.

Formula 1: Παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο η Aston Martin

Λίγες μόλις ώρες μετά την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της McLaren, η Aston Martin παρουσίασε στο κοινό της Formula 1 την AMR23 και έγινε η έβδομη ομάδα του grid που αποκαλύπτει το δημιούργημά της.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία του οδηγικού δίδυμου της βρετανικής ομάδας για την φετινή σεζόν, Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ. Ο Ισπανός αντικαθιστά στον Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ο Καναδός βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν στα πράσινα.

H AMR23 είναι εμφανώς ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο σε σύγκριση με το περσινό. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νταν Φάλοουζ, το 95% του μονοθεσίου έχει αλλάξει εξ’ ολοκλήρου.

Την περσινή σεζόν η Aston Martin τερμάτισε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και φέτος -συμπληρώνει 110 χρόνια ιστορίας- θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, προσπαθώντας να τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

Η Aston Martin θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 14/2 το shakedown του νέου μονοθεσίου της στην πίστα του Σίλβερστον. Το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο Μπαχρέιν για τις τρεις ημέρες χειμερινών δοκιμών του 2023.

Δείτε ολόκληρη την οαριυσίαση της AMR23:

Τον χορό των παρουσιάσεων θα συνεχίσει την Τρίτη (14/2) η Ferrari, την Τετάρτη (15/2) η Mercedes και την αυλαία θα κλείσει την Πέμπτη (16/2) η Alpine.