Formula 1: Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της McLaren

Η βρετανική ομάδα της Formula 1 έκανε τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της για τη σεζόν 2023.

Formula 1: Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της McLaren

Μετά τις Haas, Red Bull Racing, Williams, Alfa Romeo και Scuderia AlphaTauri, η McLaren Racing έγινε η έκτη ομάδα που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, MCL60, για την φετινή σεζόν.

H φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερης σημασίας για την βρετανική ομάδα, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της αγωνιστικής ομάδας της McLaren από τον θρυλικό Μπρους ΜακΛάρεν. Στο ξεκίνημα της παρουσίασης μάλιστα, έπαιξε ένα βίντεο, αφιερωμένο στον ιδρυτή της ιστορικής ομάδας που έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα οδηγών και 8 κατασκευαστών.

Όπως είθισται το πορτοκαλί είναι το κυρίαρχο χρώμα του νέο μονοθεσίου, την ώρα που το μαύρο διατηρεί την παρουσία του και στην MCL60. Το γαλάζιο χρώμα είναι επίσης εμφανές σε διάφορα σημεία, ωστόσο το φετινό μονοθέσιο θυμίζει αρκετά το περσινό.

Το οδηγικό δίδυμο της βρετανικής ομάδας άλλαξε κατά το ήμισυ τη φετινή χρονιά. Ο Λάντο Νόρις παραμένει στην ομάδα για πέμπτη σεζόν και με teammate του αυτή την φορά τον Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος πήρε τη θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο και θέλει να δικαιώσει όσους λένε πως πρόκειται για το επόμενο μεγάλο αστέρι του σπορ.

Η McLaren MCL60 θα ταξιδέψει στο Μπαχρέιν για τις επίσημες χειμερινές δοκιμές της Formula 1 το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου. Αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία των ομάδων να δοκιμάσουν τα μονοθέσιά τους σε πραγματικές συνθήκες πριν την πρεμιέρα της σεζόν στις 3-5 Μαρτίου στην πίστα του Σακχίρ.

Το 2022 η βρετανική ομάδα υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών και φέτος θέλει να κάνει ένα βήμα πιο ψηλά και να πλησιάσει τις τρεις κορυφαίες ομάδες του grid.

Δείτε την παρουσίαση της MCL60:

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της McLaren (13/2), την σκυτάλη αναμένεται να πάρει η Aston Martin, ενώ ακολουθεί την Τρίτη (14/2) η παρουσίαση της Ferrari.