Formula 1: Παρουσιάστηκε η νέα Alfa Romeo C43

Η ελβετική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν 2023 της Formula 1, ενώ σύστησε στο κοινό τον νέο της γενικό διευθυντή, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι και τον νέο της τεχνικό διευθυντή, Γιαν Μονσό.

Formula 1: Παρουσιάστηκε η νέα Alfa Romeo C43

Μετά τις Haas F1, Red Bull Racing και Williams, και η Alfa Romeo παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για την σεζόν 2023, με την ελβετική ομάδα να είναι η μόνη από τις προαναφερθείσες που έδειξε το πραγματικό, νέο μονοθέσιό της. Έστω και σε πρώιμο στάδιο σχεδιασμού, με τα «μυστικά» της C43 να αποκαλύπτονται στις δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Το παρόν στην παρουσίαση της Alfa Romeo έδωσε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Αντρέας Σινλτ -ο οποίος άφησε πρόωρα τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren για να μετακομίσει στη Sauber- χωρίς ωστόσο να ανέβει στην σκηνή.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο αντικαταστάτης του Φρεντερίκ Βασέρ στο ρόλο του γενικού διευθυντή, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι, αλλά και ο νέος τεχνικός διευθυντής, Γιαν Μονσό.

Παρόντες στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στο Χίνβιλ της Ελβετίας, ήταν και οι οδηγοί της. Για μία ακόμα σεζόν, οι Βάλτερι Μπότας και Ζου Γκουάνγιου θα αποτελέσουν το επίσημο δίδυμο, με εφεδρικό τον ταλαντούχο Τεό Πουρσέρ.

«Επιτέλους η C43 είναι εδώ και ανυπομονώ να την οδηγήσω στην πίστα. Μου αρέσουν πολύ τα νέα μας χρώματα και πραγματικά την βρίσκω ακαταμάχητη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη χρονιά με την ομάδα και κάναμε σημαντική πρόοδο. Τώρα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι δικαίως μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες και να ξεκινήσει η νέα σεζόν», δήλωσε ο Μπότας, με τον Γκουανγιού να προσθέτει:

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω την αποκάλυψη της C43 μετά από μήνες σκληρής δουλειάς. Νομίζω πως έχουμε ένα πραγματικά όμορφο μονοθέσιο και ανυπομονώ να το οδηγήσω στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν πριν το ξεκίνημα της σαιζόν. Πέρυσι η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το χρόνο να βελτιωθώ. Οι προσδοκίες για φέτος είναι σαφώς υψηλότερες και θα εφαρμόσω όσα έμαθα πέρυσι στη νέα σαιζόν. Είναι ενθουσιασμένος και έτοιμος να επιτεθώ»

H C43 συνδυάζει πλέον το έντονο κόκκινο με το μαύρο, χρώμα που αφορά το νέο της title sponsor ενώ πλέον λευκό χρώμα συναντάμε μόνο σε λογότυπα και την πίσω αεροτομή.

Η C43 θα παίρνει ξανά ώθηση από υβριδικές μηχανές της Ferrari ενώ πρέπει να σημειωθεί πως είναι η τελευταία χρονιά που θα υπάρχουν τα λογότυπα και η επίσημη ονομασία της Alfa Romeo, καθώς η εμπορική συνεργασία με τη Sauber Motorsport ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Alfa Romeo:

Η επόμενη ομάδα που αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο είναι η AlphaTauri το ερχόμενο Σάββατο (11/2).