Formula 1: Η Williams αποκάλυψε τα νέα της χρώματα για το 2023

Η βρετανική ομάδα παρουσίασε τις αλλαγές στον χρωματισμό του μονοθεσίου της, ενώ παράλληλα έγινε γνωστός και ο νέος της χορηγός.

Formula 1: Η Williams αποκάλυψε τα νέα της χρώματα για το 2023

Μετά τις Haas F1 και Red Bull Racing η Williams έγινε η τρίτη ομάδα που παρουσίασε τα χρώματα της για την σεζόν 2023 της Formula 1!

Ο πρωταρχικός στόχος που έχει θέσει η ιστορική ομάδα της Βρετανίας είναι να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, γεγονός που την οδήγησε στο να παραταχθεί την ερχόμενη σεζόν αρκετά ανανεωμένη.

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο υπό το καθεστώς του αμερικανικού fund, Dorilton Capital, η Williams εμφάνισε έναν νέο χορηγό, την πετρελαϊκή εταιρεία Gulf, που έχει πλούσια ιστορία στο μότορσπορ, με τις Porsche και McLaren τη δεκαετία του 1970.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι το μονοθέσιο που εμφάνισε την Τρίτη (6/2) δεν είναι η καινούρια FW45 του 2023, αλλά το περσινό της ομάδας του Γκροβ, είδαμε αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περυσινή FW44. Σύμφωνα με τη Williams, τα άκρα του πατώματος έχουν σηκωθεί ψηλότερα ώστε να εναρμονιστούν με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, ανασχεδιάστηκαν τα sidepods, υπάρχουν τροποποιήσεις στην εμπρός ανάρτησης καθώς και άλλες διαφοροποιήσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση.

Η νέα FW45 θα αποκαλυφθεί στις 13 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σίλβερστοουν, όπου η ομάδα θα κάνει το πρώτο της shakedown για την εξακρίβωση της καλής λειτουργίας όλων των συστημάτων της, ενώ η τελική όψη της θα αποκαλυφθεί στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, που θα πραγματοποιηθούν 23 με 25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν.

Σε ό,τι αφορά στο οδηγικό δίδυμο, ο Άλεξ Άλμπον παραμένει στο κόκπιτ (με πολυετές μάλιστα συμβόλαιο), έχοντας στο πλευρό του τον Λόγκαν Σάρτζεντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκολας Λατίφι.

Η επόμενη ομάδα που αναμένεται να παρουσιάσει το μονοθέσιό της είναι η Alfa Romeo, την Τετάρτη (7/2).

Τα αποκαλυπτήρια της Williams, στα οποία το ρόλο παρουσιαστή είχε ο Ουίλ Μπάξτον.