Ferrari: Αποζημειώνει τον Μπινότο για όλο το 2023, για να μην εργαστεί για άλλη ομάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, η Scuderia Ferrari θα αποζημιώσει για όλο το 2023 τον Ματία Μπινότο, για να μην εργαστεί σε άλλη ομάδα πριν το τέλος του έτους.

Ferrari: Αποζημειώνει τον Μπινότο για όλο το 2023, για να μην εργαστεί για άλλη ομάδα

Η Ferrari ακουλουθώντας την πάγια τακτική των ομάδων της Formula 1 να απαγορεύουν στα υψηλόβαθμα στελέχη τους να μετακινούνται απευθείας μετά την αποχώρησή τους σε μια άλλη ομάδα -με σκοπό να εμποδιστεί η μεταφορά τεχνικών πληροφοριών από την παλιά στη νέα ομάδα ενός τέτοιου στελέχους- δεσμεύεται να αποζημιώσει τον Ματία Μπινότο για όλο το 2023.

Παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός παραιτήθηκε από την θέση του αγωνιστικού διευθυντή τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Φρεντερίκ Βασέρ να τον διαδέχεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Formu1a.uno, δεν μπορεί φέτος να εργαστεί σε κάποια άλλη ομάδα, καθώς έφτασε σε συμφωνία με τη Ferrari για ένα "έτος αγρανάπαυσης".

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπινότο δεν θα εργάζεται και δεν θα έχει καμία επαφή με τη Ferrari σε όλη τη διάρκεια του 2023, αλλά παράλληλα δεν θα επιτρέπεται να δουλεύει για καμία άλλη ομάδα μέχρι το τέλος του έτους. Η συμφωνία περιλαμβάνει την οικονομική αποζημίωση του Ιταλού από τη Scuderia για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, αυτό επίσης σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα για να διαπιστώσουμε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Ματία Μπινότο. Οι φήμες εντείνονται ότι αυτός θα είναι στο Χίνβιλ, στο εργοστάσιο της Sauber που θα μετονομαστεί σε Audi το 2026.

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari τη δεκαετια του 1990, Τσέζαρε Φιόριο, μίλησε σε δηλώσεις του στην ιταλική Corriere dello Sport,για τις ικανότητες του Μπινότο, εντείνοντας παράλληλα τις φήμες περί επαφών του Ιταλού με την Audi:

«Αν βρισκόμουν σε θέση που θα έπρεπε να μπω στη F1 σύντομα, δεν θα το σκεφτόμουν ούτε λεπτό: θα προσπαθούσα να υπογράψω τον Μπινότο, δεν θα τον άφηνα να ξεγλιστρήσει από τα χέρια μου.

Εγώ θα τον κρατούσα στο Μαρανέλο. Το αυτοκίνητο της Ferrari το 2022 ήταν ισάξιο της Red Bull, ήταν τα δύο καλύτερα αυτοκίνητα της σεζόν. Ανταποκρίθηκαν καλά στις μεγάλες αλλαγές των κανονισμών. Τους έλειψε η αξιοπιστία, και αυτό τους στοίχισε το πρωτάθλημα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ματία είναι ένας σπουδαίος τεχνικός.»

Ο Φιόριο αναφέρθηκε επίσης και στον νέο αγωνιστικό διευθυντή της Scuderia, Φρεντερίκ Βασέρ:

«Ο Βασέρ δεν είναι ουρανοκατέβατος, και θα βρει έναν τρόπο να την ανεβάσει την κορυφή, χτίζοντας πάνω στην εξαιρετική βάση του Μπινότο. Θα πρέπει να καταφέρει να δώσει στην ομάδα τη δυνατότητα εξέλιξης του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και θα πρέπει να παίρνει τις σωστές στρατηγικές αποφάσεις.»