Αρνού για Μπινότο: «Ασυγχώρητα τα λάθη που έκανε»

Ο πρώην οδηγός της Scuderia Ferrari στην Formula 1Ρενέ Αρνού, σε δηλώσεις του στη Gazzetta dello Sport άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο.

Αρνού για Μπινότο: «Ασυγχώρητα τα λάθη που έκανε»

Ο Ματία Μπινότο παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά την λήξη της σεζόν 2022 της Formula 1, με τον Φρεντ Βασέρ να τον διαδέχεται.

Η Ferrari παρά το πολύ δυνατό της ξεκίνημα την περασμένη σεζόν -δύο νίκες στα πρώτα τρία Grand Prix- με συνεχόμενα στρατηγικά λάθη, έλλειψη αξιοπιστίας και με την αδυναμία των οδηγών της να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες, έμεινε πολύ πίσω συγκριτικά με τον Μαξ Φερστάπεν και την Red Bull Racing.

Η κριτική προς το πρόσωπο της ομάδας και του Μπινότο ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και της Scuderia Ferrari, Ρενέ Αρνού, μίλησε με «σκληρή γλώσσα» για τον Μπινότο στη Gazzetta dello Sport:

«Δεν μου άρεσε να βλέπω μια πολύ ανταγωνιστική Ferrari να βλέπει το πρωτάθλημα να γλιστρά μέσα από τα χέρια της, γιατί ξεκίνησε καλά. Είναι αλήθεια πως δεν υπήρχε αξιοπιστία, αλλά κάποιους αγώνες τους έχασε λες και το έκανε επίτηδες. Τα λάθη που έκανε ο Μπινότο για εμένα είναι ασυγχώρητα. Ποτέ δεν ήμουν με τη μεριά του Μπινότο. Κάποιος ο οποίος επαναλαμβάνει πως την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, απλά δεν αξίζει τη θέση αυτή. Θα τον είχα απολύσει εδώ και πολλά χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να είναι ανεκτή όταν διοικείς την πιο όμορφη ομάδα του κόσμου».

Ο Αρνού αναφέρθηκε και στον νέο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Φρεντ Βασέρ, λέγοντας πως δεν έχει πειστεί αν είναι ο κατάλληλος για να διοικήσει τη Scuderia:

«Δεν θα πω αν είναι ή όχι ο κατάλληλος, διότι τον γνωρίζω ελάχιστα. Τον έχω συναντήσει, του έχω μιλήσει, αλλά δεν μπορώ να πω αν ήταν ή όχι η σωστή επιλογή. Έχουμε δει τι έχει πετύχει με μία ομάδα στο μέσον του grid όπως η Alfa Romeo. Όμως το να διοικείς την Alfa Romeo στην Ελβετία από το να διοικείς τη Ferrari στην Ιταλία, είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Έχει σίγουρα την εμπειρία και ελπίζω να φέρει την ομάδα στον ίσιο δρόμο από πλευράς τεχνολογίας και στρατηγικής. Δίχως αυτά δεν μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Το 2022 το σασί και ο κινητήρας ήταν πολύ καλά, αλλά η αξιοπιστία δεν υπήρχε. Αλλά πάνω από όλα, έγιναν πολλά, πολλά, πολλά λάθη στη στρατηγική και χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα. Αυτό που λέω εγώ είναι να τα πετάξουν όλα όσα έχουν στα σκουπίδια και να βρουν κάποιον ικανό για το ρόλο αυτό»