Formula 1: Έθεσε σε λειτουργία το νέο της μονοθέσιο η Mercedes

Σε λειτουργία τέθηκε το νέο μονοθέσιο της Mercedes, W14, τρεις μήνες νωρίτερα από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών της σεζόν 2023.

Formula 1: Έθεσε σε λειτουργία το νέο της μονοθέσιο η Mercedes

Η Mercedes-AMG F1 κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το καινούριο της μονοθέσιο, Mercedes W14, στο Μπράκλεϊ, τρεις μήνες πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές της επερχόμενης σεζόν.

Η γερμανική ομάδα δημοσίευσε βίντεο από την πρώτη ανάφλεξη της υβριδικής μονάδας ισχύος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει κανένα στοιχείο για τη σχεδιαστική φιλοσοφία το μονοθεσίου.

Ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, έκανε λόγο για "αλλαγή του DNA" του μονοθεσίου, από τη W13 στη W14, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Το περσινό μονοθέσιο W13 είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση όταν, στις αρχές Μαρτίου του 2022, είχε παρουσιάσει το καινοτομικό της σχέδιο των πολύ στενών και μικροσκοπικών πλευρικών αεραγωγών των ψυγείων.

Η προσπάθεια διόρθωσης του λανθασμένου σχεδιασμού του μονοθεσίου της σεζόν 2022 -η φιλοσοφία του αεροδυναμικού σχεδιασμού της W13 προέβλεπε τη μέγιστη παραγωγή άντωσης σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση από το έδαφος και αυτή σπανίως γινόταν εφικτή- έφερνε όλο ένα και νέα προβλήματα, με τους μηχανικούς της Mercedes να βρίσκουν την λύση σε όλα τα ζητήματα μόλις στο φινάλε της σεζόν και την μοναδική νίκη της ομάδας το 2022 στο GP Βραζιλίας.

Κάπως έτσι, η Mercedes-AMG F1 αναμένεται να είναι από τις λίγες ομάδες που θα πραγματοποιήσουν μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιο τους για την σεζόν 2023, σε σύγκριση με του 2022. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αλλάξει και το ιδιόμορφο σχεδιασμό των πλευρικών του αεραγωγών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το DNA του αυτοκινήτου θα αλλάξει για τη νέα χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αμάξωμά του θα δείχνει και τόσο διαφορετικό. Αλλά σίγουρα η αρχιτεκτονική του, ότι συνινστά το DNA του, θα αλλάξει του χρόνου», δήλωσε ο Τότο Βολφ.

Η ημερομηνία παρουσίασης του W14 δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.