Λεκλέρ για Μπινότο: «Σέβομαι την απόφασή του, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστήσω»

Ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε για την απόφαση του Ματία Μπινότο να παραιτηθεί από το ρόλο του στη Scuderia Ferrari.

Λεκλέρ για Μπινότο: «Σέβομαι την απόφασή του, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστήσω»

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της σεζόν της Formula 1 για το 2022, η Ferrari ανακοίνωσε πως ο Ματία Μπινότο θα αποχωρήσει από το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας. Ο Ιταλός ήταν μέλος της ιταλικής ομάδας για 28 χρόνια, στην οποία αναδείχθηκε ξεκινώντας από απλός μηχανικός.

Το 2022 αποδείχθηκε μία δύσκολη χρονιά για τη Scuderia. Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το ταχύτερο μονοθέσιο, έχασε τη μάχη στην συνέχεια από τη Red Bull Racing, ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.

Η Ferrari έχει μπει πλέον σε διαδικασία ψαξίματος για να καλύψει το κενό του Μπινότο, με σκοπό οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα το 2023.

Στο πλαίσιο του γκαλά απονομής βραβείων της FIA, ο Λεκλέρ αποκάλυψε πως ο Μπινότο τον κάλεσε ο ίδιος να τον ενημερώσει για την παραίτησή του και στην συνέχεια δήλωσε:

«Ο Ματία μου τηλεφώνησε για να με ενημερώσει πως θα σταματήσει από την ομάδα. Σέβομαι την απόφασή του και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστήσω. Πίστεψε σε εμένα από την αρχή, ανανέωσε το συμβόλαιό μου για πολλά-πολλά χρόνια. Πριν γίνει επικεφαλής, ήταν μέλος της Scuderia για πάρα πολλά χρόνια και έζησε τις επιτυχίες της ομάδας των τελευταίων ετών. Του εύχομαι τα καλύτερα και πλέον είναι στο χέρι μας να εστιάσουμε στο μέλλον, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές, για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε στα ίσα τη Red Bull»

Φαβορί για την αντικατάσταση του Μπινότο είναι Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo. O Γάλλος γνωρίζεται με τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari από τότε που ήταν διευθυντής της ART Grand Prix στο GP3. Όταν ο Λεκλέρ έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με τη Sauber το 2018, ο Βασέρ είχε αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής στην ελβετική ομάδα.