Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Νικητής ο Φερστάπεν στο «αντίο» του Φέτελ

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στο Άμπου Ντάμπι ολοκληρώνοντας ιδανικά τη φετινή σεζόν στη Formula 1.

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Νικητής ο Φερστάπεν στο «αντίο» του Φέτελ

Τη 15η νίκη του στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν που είδε πρώτος την καρό σημαία στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Ολλανδός πιλότος δεν αντιμετώπισε προβλήματα και όταν άνοιξε τη διαφορά του, περίμενε να ολοκληρωθούν οι γύροι για να φτάσει στη νίκη. Το ενδιαφέρον αυτομάτως μεταφέρθηκε στη «μάχη» του Σαρλ Λεκλέρκ με τον Σέρχιο Πέρεθ για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, καθώς ο Μεξικανός δεν μπόρεσε να φτάσει στο τέλος το μονοθέσιο των Ιταλών. Την πεντάδα έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ με τον Τζορτζ Ράσελ, ενώ τη δεκάδα οι Λάντο Νόρις, Εστεμπάν Οκόν, Λανς Στρολ, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός ολοκλήρωσε μία σπουδαία καριέρα στη Formula 1 έπειτα από τέσσερις κατακτήσεις τίτλων με το μονοθέσιο της Red Bull. Ο Λιούις Χάμιλτον αν και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, λίγο πριν το φινάλε αντιμετώπισε υδραυλικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να αποσύρει το μονοθέσιό του. Νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο Φερνάντο Αλόνσο στο τελευταίο του αγώνα με τα χρώματα της Alpine.