Νίκη από ...συνήθεια του Φερστάπεν και στο Όστιν και τίτλος για την Red Bull!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ήδη, Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής και στο, επεισοδιακό, γκραν πριν του Όστιν με τρομερή αντεπίθεση και τακτική της Red Bull που πήρε τον τίτλο στους κατασκευαστές!

Νίκη από ...συνήθεια του Φερστάπεν και στο Όστιν και τίτλος για την Red Bull!

Ως... συνήθως Μαξ Φερστάπεν!

Ο Ολλανδός, παρότι έχει εξασφαλισμένο και μαθηματικά το δεύτερο διαδοχικό παγκόσμιο πρωτάθλημα στη F1, πανηγύρισε άλλη μια νίκη στη φετινή σεζόν αφού κέρδισε το Γκραν Πρι των ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας!

Με τρομερό ντεμαράζ στο φινάλε αλλά και εξαιρετική τακτική από τη Red Bull, πέρασε τον Χάμιλτον, που προπορευόταν, 6 γύρους πριν το φινάλε.

Ταυτόχρονα έπιασε το ρεκόρ των Σουμάχερ (2004) και Φέτελ (2013) με τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν (13) ενώ έδωσε στην ομάδα του τον παγκόσμιο τίτλου στους κατασκευαστές!

Συμπλήρωσε το βάθρο ο Λεκλέρ, με τον Σάινθ που είχε πάρει την pole position στις κατακτήριες να αποχωρεί νωρίς από το Γκραν Πρι, μετά από σύγκρουση, ενώ δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι Στρολ, Μπότας.

Πέρες, Ράσελ ακολούθησαν για την πεντάδα και οι Νόρις, Αλόνσο, Φέτελ, Μάγκνουσεν, Τσουνόντα να συμπληρώνουν την πρώτη και βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Φερστάπεν, φρόντισε να δείξει εξ αρχής τις διαθέσεις. Έκανε θαυμάσια εκκίνηση, πήρε την πρωτοπορία και είχε εξαιρετικό ρυθμό στην πίστα του Όστιν, αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους να τον κυνηγούν.

Δεν πτοήθηκε από αργό πιτ - στοπ, αφού φρόντισε να του βάλει σκληρή γόμα με αποτέλεσμα να μαζεύει διαρκώς τη διαφορά του μέχρι να φτάσει στην νίκη.