Formula 1: «Eπεισοδιακό», λόγω βροχής, το GP της Σουζούκα - Πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής στο... λειψό GP της Σουζούκα στην Ιαπωνία και οι βαθμοί ποινής στον Λεκλέρ τον ανέδειξαν παγκόσμιο πρωταθλητή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Formula 1: «Eπεισοδιακό», λόγω βροχής, το GP της Σουζούκα - Πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Ο Ολλανδός «πιλότος» της Red Bull πήρε την πρώτη θέση στο ιαπωνικό Grand Prix, όμως πήρε τους μισούς βαθμούς της νίκης (19 αντί για 38), καθώς οι οδηγοί ολοκλήρωσαν τους 27 από τους 53 γύρους του αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε μετά από μεγάλη μάχη ο Λεκλέρ, με τρίτο τον Πέρεζ. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Μονεγάσκος έκοψε στο τελευταίο σικέιν (έκοψε πάνω από τα κερμπ) και του επέβαλαν βαθμούς ποινής, που έκριναν μια ώρα αρχύτερα τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο αγώνας, διεκόπη στον τρίτο από τους 53 γύρους που είχαν προγραμματισθεί αρχικά, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και δύο αποχωρήσεων και επανάρχισε μετά την πρώτη δοκιμή της πίστας, πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Έτσι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, το Grand Prix, σταμάτησε τρεις ώρες από την πρώτη εκκίνηση.

Αυτή ήταν η 32η νίκη στην καριέρα του Φερστάπεν και δωδέκατη φετινή. Δεύτερος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari, ενώ τρίτος ο Σέρχιο Πέρες, με την δεύτερη Red Bull.

«Εγκληματική» χαρακτηρίζεται η απόφαση των διοργανωτών να βάλουν γερανό μέσα στην πίστα, πριν βγει κόκκινη σημαία, κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες και με περιορισμένη ορατότητα. Από θαύμα δεν υπήρξε θύμα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έξαλλοι οι οδηγοί και όχι μόνο...