Formula 1: Παραμένει στην Alfa Romeo το 2023 ο Ζου

Στο πλευρό του Βάλτερι Μπότας στα μονοθέσια της Alfa Romeo θα συνεχίζει να αγωνίζεται και την νέα σεζόν στην Formula 1 ο Γκουάνγιου Ζου.

Formula 1: Παραμένει στην Alfa Romeo το 2023 ο Ζου

Με το μονοθέσιο της Alfa Romeo θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την ερχόμενη σεζόν στην Formula 1 ο Γκουάνγιου Ζου, πλάι στον Βάλτερι Μπότας.

Την σεζόν που διανύουμε ο Ζου έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος οδηγός από την Κίνα που τρέχει στην Formula 1. Η απόδοσή του δίπλα στον πολύ πιο έμπειρο Βάλτερι Μπότας, έκανε την ελβετική ομάδα να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του και για το 2023. Έτσι, ο «τίγρης της Σανγκάι» όπως τον χαρακτήρισε η Alfa Romeo στην ανακοίνωσή της, θα μείνει για δεύτερη συναπτή σεζόν στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Ζου μίλησε για την επέκταση της συνεργασίας του με την Alfa Romeo:

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων στην Alfa Romeo ORLEN F1 για την ευκαιρία να είμαι μέλος της ομάδας και την επόμενη χρονιά. Το να φτάσω στη Formula 1 ήταν ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα και το συναίσθημα να αγωνίζομαι πρώτη φορά σε αγώνα θα μείνει για πάντα μαζί μου. Η ομάδα είναι τρομερά υποστηρικτική, με καλωσόρισαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν να προσαρμοστώ στο πιο πολύπλοκο σπορ στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θέλω να πετύχω στο σπορ με την ομάδα αυτή και η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν είναι το πρώτο βήμα για το σημείο που θέλουμε να είμαστε την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθω, μπορώ να εξελιχθώ και είμαι αισιόδοξος για τη δουλειά μας. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο στο ταξίδι μας».

Ο 23χρονος «ανέβηκε» στην Formula 1 ύστερα από εμπειρία τριών σεζόν στην Formula 2, όπου πανηγύρισε 5 νίκες, ενώ είχε αρκετές παρουσίες στο βάθρο. Μάλιστα, ήταν οδηγός στην ακαδημία της Alpine και οδήγησε μονοθέσιο F1 των Γάλλων, πριν μεταβεί στην Alfa Romeo το 2022.

Κατά την φετινή σεζόν, ο Ζου έχει καταφέρει να βρεθεί τρεις φορές στην πρώτη 10άδα σε Grand Prix. Έπειτα από 16 αγώνες στο 2022, είναι στη 17η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 6 βαθμούς.