Σάινθ: «Το 2023 πρέπει να είμαστε τέλειοι»

Ο Κάρλος Σάινθ είναι πεπεισμένος πως το 2023 θα είναι η χρονιά της Scuderia Ferrari, με την προϋπόθεση να καταφέρει να εκτελέσει άψογα την σεζόν της.

Σάινθ: «Το 2023 πρέπει να είμαστε τέλειοι»

Με έξι αγώνες να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν, στην οποία η Scuderia Ferrari κέρδισε τέσσερις αγώνες, ο πιλότος της, Κάρλος Σάινθ, με δηλώσεις του στη Mundo Deportivo, έστρεψε ήδη την προσοχή στο 2023: «Θα ήθελα να έχω ένα σταθερό τέλος στη φετινή σεζόν, ειδικά με όσα μας έχουν συμβεί αυτή τη χρονιά. Θέλω το τελευταίο μέρος της σεζόν να είναι ήσυχο, να μας συμβούν λιγότερα πράγματα και να μπούμε σε ένα ρυθμό για του χρόνου, όπου θα έχουμε μία νέα ευκαιρία».

Όσο για το 2023, ο 28χρονος Ισπανός ανέφερε το τι πρέπει να κάνει η Ferrari ώστε να μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα: «Έχουμε μία γερή βάση, με ένα καλό μονοθέσιο και η ομάδα σημειώνει πρόοδο. Πρέπει να βελτιώσουμε ένα-δύο πράγματα όπως την αξιοπιστία και τη σταθερότητά μας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εφέτος παλέψαμε με μία ομάδα όπως η Red Bull που τα έχει κάνει όλα τέλεια. Πρέπει να μάθουμε κάποια πράγματα και να είμαστε εμείς τέλειοι το 2023».

Παράλληλα, ο Σάινθ επεσήμανε πως μετά το βήμα που έκανε η Ferrari το 2022, στόχος της πρέπει την επόμενη χρονιά να είναι το πρωτάθλημα: «Φέτος θα παλεύαμε για το πρωτάθλημα αν είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά ή αν είχαμε περισσότερη τύχη στην αρχή της σεζόν. Γιατί να μην πιστεύω πως του χρόνου θα έχουμε μία νέα ευκαιρία για να πετύχουμε τους στόχους μας; Η Ferrari μετά το μεγάλο βήμα που έκανε εφέτος, πρέπει να θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα».