Formula 1: Ανατροπή σκηνικού με ταχύτερο Φερστάπεν στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Μόντσα!

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο γρηγορότερος στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Μόντσα αντίθετα με τα δύο προηγούμενα που είχαν κυριαρχήσει οι Ferrari

Formula 1: Ανατροπή σκηνικού με ταχύτερο Φερστάπεν στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Μόντσα!

O Mαξ Φερστάπεν ήταν γρηγορότερος κατά 0,35 δευτ. από τον Σαρλ Λεκλέρ, στην σημερινή τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP της Μόντσα ανατρέποντας το χθεσινό σκηνικό που ήταν ταχύτερες οι Ferrari στέλνοντας μήνυμα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών (17:00) αλλά και του αγώνα.

Αγώνα που θα ξεκινήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 6ος λόγω αλλαγών στον κινητήρα του μονοθεσίου του.

Η Ferrari, αντίθετα με χθες, δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Φερστάπεν με τη μαλακή γόμα, στην προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών του 16ου φετινού αγώνα με τη μαλακή γόμα στα τελευταία λεπτά της ωριαίας διαδικασίας. Και εκτός αυτού, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα δυσλειτουργίας του συστήματος τροφοδοσίας του μονοθεσίου του Κάρλος Σάινθ, στο πρώτο ημίωρο.

Πίσω από τις δύο κορυφαίες ομάδες, ο ανταγωνισμός έμεινε ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Ολλανδό. Και είναι ιδιαίτερα έντονος, δεδομένου ότι οι Φερνάντο Αλόνσο (Alpine), Λάντο Νόρις (McLaren) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) στις θέσεις 5-6-7 χωρίστηκαν από μόλις μισό δέκατο του δευτερολέπτου.

Πολλοί οδηγοί αντιμετώπισαν έντονο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό στην πίστα, στις πολύ υψηλές ταχύτητες (που αγγίζουν τα 330 km/h) της Μόντσα.

Επίσης, λίγο πριν τις δοκιμές έγινε γνωστό ότι ο Νικ ντε Βριες θα αντικαταστήσει σε αυτόν τον αγώνα τον Άλεξ Άλμπον της Williams.

Ο Βρετανο-Ταϊλανδός βρίσκεται στο νοσοκομείο, και αναρρώνει από την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην οποία εσπευσμένα υπεβλήθη.

Έτσι, ο, πρωταθλητής της Formula E με τη Mercedes, Ντε Βριες -που είχε συμμετάσχει στις χθεσινές πρώτες ελεύθερες δοκιμές με την Aston Martin- θα τρέξει το διήμερο στον παρθενικό του αγώνα στη F1 με τη Williams.