F1: Επίδειξη ισχύος ο Φερστάπεν στο Βέλγιο

Ο Μαξ Φερστάπεν θριάμβευσε στο GP της F1 στην πίστα Σπα του Βελγίου αν και άρχισε από την 14η θέση λόγω ποινής. To 1-2 η Red Bull με Πέρεζ, τρίτος ο Σάινθ, εγκατέλειψε ο Χάμιλτον που τα άκουσε από τον Αλόνσο. 

F1: Επίδειξη ισχύος ο Φερστάπεν στο Βέλγιο

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου στη σειρά τίτλου του έκανε ο Μαξ Φερστάπεν στο Βέλγιο κατακτώντας την πρώτη θέση με μεγάλη άνεση και παρότι λόγω ποινής είχε εκκινήσει 14ος! Ο Ολλανδός έκανε τρομερό αγώνα, με την Red Bull να έχει και τον δεύτερο στο βάθρο, καθώς ο Πέρεζ άφησε στην τρίτη θέση τον Σάινθ που είχε την pole position. Με τον Μεξικανό να περνάει τον Λεκλέρ στη βαθμολογία των οδηγών και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Αυτή ήταν η ένατη φετινή νίκη του Φερστάπεν και συνολικά το 21ο 1-2 της Red Bull στην F1.

Στην εκκίνηση υπήρξε αναστάτωση με σύγκρουση Χάμιλτον-Αλόνσο και εγκατάλειψη του Βρετανού, με τον Ισπανό πιλότο να συνεχίζει και να τα βάζει με τον Χάμιλτον λέγοντας ότι «είναι ηλίθιος, ξέρει μόνο να είναι πρώτος και να οδηγεί την κούρσα». Πρόβλημα είχε και ο Μπότας στην προσπάθειά του να περάσει τον Λατίφι, αλλά συνέχισε τον αγώνα.

Ο Φερστάπεν από 14ος άρχισε να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις και στον 8ο μόλις γύρο είχε βρεθεί στην έβδομη, ενώ με τα «πιτ στοπ» και τις γρήγορες κινήσεις των μηχανικών του έφτασε σύντομα πρώτος, στο δωδέκατο γύρο. Με τον Σάινθ να έχει αρκετές δυσκολίες και να μένει πίσω και από τον Πέρεζ, καθώς η Red Bull έδειχνε σε πολύ μεγαλύτερη ετοιμότητα από την Ferrari.

Ο Ολλανδός πιλότος έκανε εξαιρετικό αγώνα και διαρκώς οι χρόνοι του ήταν καλύτεροι από τους αντίπαλούς του, με τα μισά του αγώνα να τον βρίσκουν πρώτο, με δεύτερο τον Πέρεζ, τρίτο τον Ράσελ και τέταρτο τον Σάινθ που έχανε συνεχώς έδαφος.

Ο Φερστάπεν συνέχισε δίχως προβλήματα μέχρι την καρό σημαία, ενώ υπήρξαν αρκετές ανατροπές με τις αλλαγές των υπόλοιπων πιλότων. Τελικά πίσω από τον Ολλανδό που απειλεί την Ferrari στην έδρα της, στο γκραν πρι της Μόντσα, οδεύοντας προς τον τίτλο, τερμάτισαν οι Πέρεζ, Σάινθ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, η πίστα του Σπα θα φιλοξενήσει και την επόμενη σεζόν τον αγώνα του πρωταθλήματος, κάτι που προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους του αθλήματος.

Ανάμεσα στους 300.000 θεατές που παρακολούθησαν το γκραν πριν και τις τριήμερες εκδηλώσεις ήταν στον αγώνα και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Επόμενο γκραν πρι αυτό στην Ολλανδία την ερχόμενη Κυριακή (4/9)