Χάμιλτον: «Στο ένα δευτερόλεπτο η διαφορά, θα μας πάρει καιρό να μπούμε στη μάχη της νίκης»

Δυσαρεστημένος με τη μεγάλη διαφορά από την κορυφή στις κατατακτήριες του γαλλικού Grand Prix εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον.

Χάμιλτον: «Στο ένα δευτερόλεπτο η διαφορά, θα μας πάρει καιρό να μπούμε στη μάχη της νίκης»

Μιλώντας για τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος πήρε την pole position, ο πιλότος της Mercedes και 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, επισήμανε:

«Ήρθαμε στο τριήμερο εδώ στη Γαλλία ελπίζοντας να είμαστε τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργοί και είμαστε τελικά ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί. Mε τα τρία δέκατα, πίστευα πως μπορούμε να κλείσουμε άλλα δύο στον επόμενο αγώνα και να είμαστε στη μάχη στη Βουδαπέστη. Αλλά αν είναι όπως στη Γαλλία η διαφορά, τότε θα μας πάρει καιρό να είμαστε στη μάχη της νίκης. Αλλά είναι εφικτό».

Και πρόσθεσε ο Λιούις Χάμιλτον: «Ήμουν πολύ χαρούμενος με το γύρο μου στο τέλος. Ήταν ένας πολύ όμορφος γύρος. Απλά ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός. Για κάποιο λόγο φαίνεται πως είμαστε πιο μακριά στον αγώνα αυτό. Όμως όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι. Οι δύο κορυφαίες ομάδες είναι στη δική τους κατηγορία».

Ο Βρετανός, παράλληλα, αδυνατεί να εξηγήσει πώς χάνει χρόνο η W13 σε σχέση με τον ανταγωνισμό: «Δεν ξέρω πού χάνουμε το χρόνο, αλλά τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο είναι στις ευθείες. Στις γρήγορες στροφές είναι λες κι έχουν λιγότερο drag και περισσότερη κάθετη δύναμη. Στον τελευταίο τομέα χάναμε έξι δέκατα. Είναι τρελό. Δεν καταλαβαίνω πώς το κάνουν».