Grand Prix Γαλλίας: Πήρε την pole position ο Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε εντυπωσιακό τελευταίο γύρο στις κατακτήτριες, πήρε την pole position και στοχεύει στη νίκη στον αυριανό (24/7) αγώνα για να μειώσει τη διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν.  

Grand Prix Γαλλίας: Πήρε την pole position ο Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε την pole position για την εφετινή σεζόν αφού με χρόνο 1:30.872 άφησε δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν και θα ξεκινήσει πρώτος τον αυριανό αγώνα (24/7) στο Grand Prix της Γαλλίας. Στην 3η θέση θα βρεθεί ο Πέρεζ ενώ ο Λουίς Χάμιλτον στην 4η.

Εξαιρετικός τελευταίος γύρος από τον οδηγό της Ferrari ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του συμπαίκτη του στην ιταλική ομάδα, Σάινθ ο οποίος στο δεύτερο sector έδωσε το απαραίτητο σλίπστριμ. Ο Ισπανός θα εκκινήσει ωστόσο από την τελευταία θέση, εξαιτίας αλλαγών στη μονάδα ισχύος.

Ο Μονεγάσκος πλέον στοχεύει στη νίκη για να… ψαλιδίσει τη διαφορά από τον Ολλανδό. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Νόρις, Ράσελ, Αλόνσο, Τσουνόντα και Μάγκνουσεν.

Το Q1 πέρασε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αφού οι Γκασλί, Στρολ, Ζου, Σουμάχερ και Λατίφι έμειναν εκτός του Q2 και θα ξεκινήσουν την Κυριακή από τις πέντε τελευταίες θέσεις της γραμμής εκκίνησης.