Formula 1: Γρηγορότερος ο Φερστάπεν στις ελεύθερες δοκιμές του Αυστριακού γκραν πρι!

Ο κάτοχος του παγκόσμου τίτλου Μαξ Φερστάπεν, με Red Bull, ήταν ο ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι Αυστρίας, λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες

Formula 1: Γρηγορότερος ο Φερστάπεν στις ελεύθερες δοκιμές του Αυστριακού γκραν πρι!

Δήλωση προθέσεων, από τον Μαξ Φερστάπεν, ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών του Αυστριακού γκραν πρι, που θ' ακολουθήσουν σήμερα (08/07), στις ελεύθερες της Παρασκευής.

Οδηγώντας την Red Bull RB18, ο Ολλανδός κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, επιλέγοντας μαλακή γόμα ήταν 0,255 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari F1-75 και τέσσερα δέκατα του Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W13 - ενώ οι Σέρχιο Πέρες και Λιούις Χάμιλτον έκλεισαν την πεντάδα με τις έτερες RB18 και W13 στα περίπου 6 δέκατα πίσω από τον Ολλανδό.

Μετά τη νίκη του στο Σίλβερστοουν, ο Κάρλος Σάινθ περιορίστηκε στην 7η θέση, επτάμισι δέκατα μακριά.

Οι δοκιμές δεν ήταν χωρίς απρόοπτα.

Η πρώτη διακοπή έγινε στα 20 λεπτά της ωριαίας διαδικασίας, όταν ένα μηχανικό πρόβλημα της McLaren MCL36 του Λάντο Νόρις άφησε τον Βρετανό ακινητοποιημένο στην άκρη της στροφής 6.

Οι κόκκινες σημαίες βγήκαν για δεύτερη φορά 21 λεπτά πριν το τέλος, όταν ακοκολλήθηκε από τα όρια των κερμπς ένα ελαστικό τμήμα τους και τα κομμάτια του διασκορπίστηκαν στην έξοδο της στροφής.

Μετά την Ίμολα το Πάσχα, αυτό το τριήμερο στο GP Αυστρίας -11ο φετινό γύρο της Formula 1- επιστρέφει ο αγώνας Sprint και ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των κατατακτήριων σήμερα στις 18:00 το απόγευμα.