Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Σβηστή νίκη για Φερστάπεν, φιάσκο για τη Ferrari!

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη θέση στο GP του Αζερμπαϊτζάν, με την Red Bull να κάνει το 1-2. Απόλυτη καταστροφή για Ferrari με τους Λεκλέρ και Σάινθ να εγκαταλείπουν τον αγώνα.

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Σβηστή νίκη για Φερστάπεν, φιάσκο για τη Ferrari!

Σε θριαμβευτική κούρσα του Μαξ Φερστάπεν εξελίχθηκε το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, στον 8ο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός κατέκτησε την πρώτη θέση με 1:47.774.

Μάλιστα, ο αγώνα στο Μπακού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχή για την Red Bull, η οποία έκανε το 1-2, με τον Σέρχιο Πέρες να ακολουθεί με 1:47.806. Στην τρίτη θέση ο Ράσελ, ενώ την πρώτη τετράδα έκλεισε ο Χάμιλτον. Ακολούθησαν οι Γκασλί, Φέτελ, Αλόνσο, Ρικάρντο, Νόρις και Οκόν.

Αντιθέτως, το GP του Αζερμπαϊτζάν αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Ferrari. Τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ, όσο και ο Κάρλος Σάινθ εγκατέλειψαν τον αγώνα. Ο Μονεγάσκος «πιλότος» εκκίνησε από την pole position που εξασφάλισε το Σάββατο (11/6), αλλά αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει στον 20ο από τους 51 γύρους του αγώνα. Ο έτερος οδηγός εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στα φρένα κατά την διάρκεια του 9ου γύρου.

Επόμενος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το Gran Prix Καναδά, που θα διεξαχθεί το προσεχές 3ήμερο 17-19 Ιουνίου.

Τα τελικά αποτελέσματα στο Μπακού: