Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Εγκατέλειψε ο Λεκλέρ στο Μπακού!

Ο Σαρλ Λεκλέρ που εκκίνησε από την pole position στο GP του Αζέρμπαϊτζάν εγκατέλειψε στον 20ο από τους 51 γύρους του αγώνα στο Μπακού.

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Εγκατέλειψε ο Λεκλέρ στο Μπακού!

Πρόωρο τέλος είχε για τον Σαρλ Λεκλέρ το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, που είναι ο όγδοος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Μονεγάσκος «πιλότος» εκκίνησε από την pole position που εξαφάλισε το Σάββατο (11/6), αλλά αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει στον 20ο από τους 51 γύρους του αγώνα.

Αιτία για την εγκατάλειψη του νεαρού οδηγού στάθηκε ένα πρόβλημα στον κινητήρα της Ferrari του, καθώς στην συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα, άρχισε να βγαίνει καπνός από μονοθέσιό του σε μια από τις μεγάλες ευθείες στην πίστα, μήκους λίγο περισσότερο από έξι χιλιόμετρα, στους δρόμους του Μπακού.

«Είναι δύσκολο να βρω λόγια. Πονάει, έχουν περάσει τρία Σαββατοκύριακα στην σειρά και πονάει, πολύ άσχημα. Ήταν τρία δυνατά κτυπήματα, αλλά το κίνητρο παραμένει», σχολίασε ο Λεκλέρ, μιλώντας στο μικρόφωνο του «Canal More».

Ήταν μία κακή ημέρα για την Scuderia, καθώς εγκατέλειψε και ο έτερος οδηγός της, Κάρλος Σάινθ, λόγω προβλήματος στα φρένα, κατά την διάρκεια του 9ου γύρου.