Formula 1: Η FIA ξεκινάει έρευνα για τα γεγονότα του GP στο Άμπου Ντάμπι

Έρευνα θα διεξάγει η FIA για τα όσα συνέβησαν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, όπου ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητής στην Formula 1.

Formula 1: Η FIA ξεκινάει έρευνα για τα γεγονότα του GP στο Άμπου Ντάμπι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) θα συμμετάσχει σε μια λεπτομερή ανάλυση όσων συνέβησαν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, όπου επικράτησε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν και κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητής στην Formula 1.

«Αυτό το θέμα θα συζητηθεί με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις στους συμμετέχοντες, στα μέσα ενημέρωσης και στους φιλάθλους σχετικά με τους ισχύοντες κανονισμούς. Στόχος, είναι να εξαχθούν συμπεράσματα πριν από την έναρξη της σεζόν 2022, στο Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της FIA.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μετά από σχετική πρόταση του απερχόμενου Γάλλου προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, ο διάδοχος του οποίου θα εκλεγεί την Παρασκευή (17/12).

«Οι συνθήκες γύρω από τη χρήση του αυτοκινήτου ασφαλείας μετά το ατύχημα του οδηγού Νίκολας Λατίφι και οι σχετικές επικοινωνίες μεταξύ της διοίκησης του αγώνα της FIA και των ομάδων, προκάλεσαν ασυνεννοησία και έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες της Formula 1, οδηγούς και φιλάθλους.

Αυτή η διαμάχη, αμαυρώνει επί του παρόντος την εικόνα του πρωταθλήματος και του εορτασμού με την δέουσα μορφή του πρώτου τίτλου παγκόσμιου πρωταθλητή πιλότων που κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν και του όγδοου συνεχόμενου τίτλου των κατασκευαστών, που κέρδισε η Mercedes», προστίθεται στην ανακοίνωση της FIA.