Λιούις Χάμιλτον, Σερ ετών 36!

Ο Λιούις Χάμιλτον έλαβε την υψηλότερη διάκριση του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς χρίστηκε «Σερ», λίγες μέρες αφότου δεν κατάφερε να γίνει ο μοναδικός πολυνίκης της Formula 1 με 8 τίτλους.

Λιούις Χάμιλτον, Σερ ετών 36!

Προφανώς οι ιθύνοντες της βράβευσης πίστευαν και περίμεναν ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα ερχόταν στην τελετή της αναγόρευσης του σε «Σερ» ως οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Ωστόσο μεσολάβησε το Κυριακάτικο θρίλερ, στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι, που έστεψε για παρθενική φορά πρωταθλητή τον Μαξ Φερστάπεν κι ο Βρετανός πιλότος πήγε στην εκδήλωση, στο κάστρο του Γουίνδσορ, το μεσημέρι της Τετάρτης (15/12), συνεχίζοντας να μοιράζεται τον τίτλο του πολυνίκη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Μίκαελ Σουμάχερ (σ. αμφότεροι από 7 τρόπαια)

Ο Λιούις Χάμιλτον σε ηλικία 36 ετών έλαβε την ύψιστη τιμή από Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και έγινε ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η τελετή είχε καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, συνοδεία της μητέρας του, Κάρμεν, έγινε ο τέταρτος οδηγός της Formula 1 που έλαβε τον τίτλο του Σερ, μετά τους Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος και Σερ Τζακ Μπρέιμπαμ.