Formula 1: Για πρώτη φορά μετά το 1974 ισοβαθμούν δύο οδηγοί στην κορυφή πριν τον τελευταίο αγώνα

Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λιούις Χάμιλτον μοιράζονται την κορυφή της Formula 1 με έναν αγώνα να απομένει. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό 1974

Formula 1: Για πρώτη φορά μετά το 1974 ισοβαθμούν δύο οδηγοί στην κορυφή πριν τον τελευταίο αγώνα

Αδιαμφισβήτητα η φετινή χρονιά στη Formula 1 αποτελεί μία από τις καλύτερες στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Μαξ Φερστάπεν είχε μεγάλο προβάδισμα έναντι του Λιούις Χάμιλτον, ωστόσο στους τελευταίους αγώνες ο Βρετανός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και έτσι έπιασε στην κορυφή τον Ολλανδό.

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι και θα κρίνει τον τελικό νικητή, κάτι το οποίο είχε να γίνει για πρώτη φορά μετά το 1974. Σε εκείνο το πρωτάθλημα ο Έμερσον Φιτιπάλντι της McLaren-Ford και ο Κλέι Ρεγκατσόνι της Ferrari είχαν τους ίδιους βαθμούς και θα διεκδικούσαν τον τίτλο στο Grand Prix των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του τότε αγώνα ο Ρεγκατσόνι αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του και έτσι δεν μπόρεσε να πάρει κάποιον βαθμό. Από την άλλη ο Φιτιπάλντι τερμάτισε τέταρτος και σύμφωνα με το τότε βαθμολογικό σύστημα, πήρε τον τίτλο με διαφορά τριών πόντων.

Σε περίπτωση που ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λιούις Χάμιλτον δεν μπορέσουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στο Άμπου Ντάμπι και παραμείνουν ισόβαθμοι, τότε ο τίτλος θα πάει στον Ολλανδό καθώς έχει κατακτήσει περισσότερες νίκες φέτος.