Formula 1: Mercedes και Χάμιλτον αντιμέτωποι με ιστορικό και καταδικαστικό κάζο

Το DRS του Λιούις Χάμιλτον δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς της FIA, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με τιμωρία, η οποία θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητές του για το πρωτάθλημα οδηγών και της Mercedes για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Formula 1: Mercedes και Χάμιλτον αντιμέτωποι με ιστορικό και καταδικαστικό κάζο

Mercedes και Λιούις Χάμιλτον κινδυνεύουν με μια άνευ προηγουμένου τιμωρία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Drag Reduction System της γερμανικής ομάδας δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς ης FIA.

Ως αποτέλεσμα, οι αγωνοδίκες σκέφτονται να σβήσουν τον χρόνο του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 στις κατατακτήριες για τον Sprint Race, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου (13/11, 21:30).

To DRS του Βρετανού οδηγού, το σύστημα δηλαδή το οποίο ανοίγει στην πίσω πτέρυγα και προσφέρει έξτρα ώθηση στα μονοθέσια, είχε άνοιγμα μεγαλύτερο από το επιτρεπτό.

Η Red Bull, από την πλευρά της, πιθανότατα γνώριζε το γεγονός αυτό και το χρησιμοποίησε. Στο φινάλε των κατατακτήριων της Παρασκευής (12/11), ο Μαξ Φερστάπεν εξέτασε το μονοθέσιο του Χάμιλτον και εν συνεχεία ο οδηγός της Mercedes κλήθηκε για να δώσει μαζί με την ομάδα του εξηγήσεις στους αγωνοδίκες για την παράβαση.