Grand Prix Ιταλίας: Ο Ρικιάρντο χάρισε την πρώτη νίκη στην McLaren μετά από εννέα χρόνια

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο κατέκτησε την νίκη στο Grand Prix της Ιταλίας επαναφέροντας σε τροχιά νικών την McLaren

Grand Prix Ιταλίας: Ο Ρικιάρντο χάρισε την πρώτη νίκη στην McLaren μετά από εννέα χρόνια

Απίστευτος ήταν ο αγώνας της Formula 1 στην Ιταλία με το σασπένς να είναι αρκετά μεγάλο. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο προσπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν και από τότε δεν κοίταξε ξανά πίσω του κατακτώντας την πρώτη του νίκη μετά το 2018 στο Μονακό.

Grand Prix Ιταλίας: Ο Μπότας νίκησε στο σπριντ αλλά θα εκκινήσει τελευταίος

Παράλληλα η McLaren επέστρεψε στις νίκες μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, κάνοντας και το 1-2 ύστερα από έντεκα χρόνια. Ο Λάντο Νόρις με εκπληκτική εμφάνιση ήρθε δεύτερος αφήνοντας πίσω τον Σέρχιο Πέρεθ.

Grand Prix Ιταλίας: Νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές ο Μπότας

Ο Μεξικανός ωστόσο δέχτηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων και έτσι τερμάτισε πέμπτος πίσω από τους Βάλτερι Μπότας και Σαρλ Λεκλέρ. Την δεκάδα έκλεισαν οι Κάρλος Σάινθ, Λανς Στρολ, Φερνάντο Αλόνσο, Τζορτζ Ράσελ και Εστεμπάν Οκόν.

Εκτός από το διαδικαστικό κομμάτι, ο αγώνας στιγματίστηκε από την σύγκρουση του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Βρετανός μετά το pit stop βρέθηκε μπροστά από τον Ολλανδό και στην επόμενη στροφή τα δύο μονοθέσια συγκρούστηκαν άσχημα με αποτέλεσμα η Red Bull να πέσει πάνω στη Mercedes.

Ευτυχώς για τον Χάμιλτον το halo κράτησε σε ασφαλή θέση το κεφάλι του και έτσι δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως θα εξετάσουν το συμβάν μετά τον αγώνα και ενώ η διαφορά των δύο οδηγών στην κορυφή της βαθμολογίας είναι πέντε πόντοι υπέρ του Φερστάπεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: