Grand Prix Ιταλίας: Ο Μπότας νίκησε στο σπριντ αλλά θα εκκινήσει τελευταίος

Ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη στο σπριντ της Ιταλίας αλλά λόγω ποινής θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα. 

Grand Prix Ιταλίας: Ο Μπότας νίκησε στο σπριντ αλλά θα εκκινήσει τελευταίος

Όλα έδειχναν πως η Mercedes θα έχει το πάνω χέρι στο σπριντ της Ιταλίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Βάλτερι Μπότας διατήρησε από την αρχή έως το τέλος το προβάδισμά του και πήρε την νίκη, αλλά οι αγωνοδίκες των τιμώρησαν με ποινή εξαιτίας αλλαγών στην μονάδα ισχύος και έτσι θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση.

Grand Prix Ιταλίας: Νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές ο Μπότας

Ευνοημένος από αυτή την εξέλιξη βγήκε ο Μαξ Φερστάπεν καθώς ήρθε δεύτερος και θα είναι στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την McLaren τερματίζοντας τρίτος μπροστά από τον έτερο οδηγό της ομάδας, Λάντο Νόρις.

Μεγάλος χαμένος της διαδικασίας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Από την δεύτερη θέση της εκκίνησης έπεσε κατευθείαν στην πέμπτη και δεν απείλησε ποτέ τον Νόρις. Έτσι ο Φερστάπεν αύξησε τη διαφορά του από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στους πέντε πόντους, ενώ θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει και περισσότερο σε περίπτωση που νικήσει τον αγώνα.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Σαρλ Λεκλέρκ, Κάρλος Σάινθ, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Σέρχιο Πέρεθ και Λανς Στρολ. Εγκατάλειψη σημείωσαν οι Πιερ Γκασκλί και Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: