Formula 1: Ριζικές αλλαγές στο μονοθέσιο του 2022 (vid)

Του χρόνου η Formula 1 θα μπει σε νέα εποχή και ήδη έχει παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2022. 

Formula 1: Ριζικές αλλαγές στο μονοθέσιο του 2022 (vid)

Η Formula 1 παρουσίασε το μονοθέσιο του 2022, μία χρονιά που θα έχει ριζικές αλλαγές για την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Οι νέοι κανονισμοί θα γίνουν με σκοπό το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό, γι αυτό το λόγο η αεροδυναμική θα εξαρτάται από το πάτωμα του μονοθεσίου.

Τα επιφάνεια του μονοθεσίου έχει απλούστερα αεροδυναμικά, ενώ οι ζάντες διαθέτουν καλύμματα ύστερα από απουσία δώδεκα ετών. Τα ελαστικά θα είναι πιο λεπτά και οι ομάδες θα τα προμηθεύονται από την Pirelli. Επίσης το σασί έχει ενισχυθεί περισσότερο αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια των πιλότων.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, αναφέρθηκε στο μονοθέσιο του 2022 λέγοντας: «Μοιάζει να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αποκαλύψαμε τους κανονισμούς για το μέλλον της Formula 1 τους οποίους θα δούμε με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για τη νέα εποχή του σπορ. Οι νέοι κανονισμοί θα φέρουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα του σήμερα και θα δημιουργήσουν συνθήκες όπου θα έχουμε πιο κλειστές μονομαχίες ρόδα με ρόδα. Ο συνδυασμός των κανονισμών και των οικονομικών περιορισμών θα δημιουργήσουν ένα πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα».

Ο τεχνικός διευθυντής μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης δήλωσε: «Το 2022 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Formula 1 με την εφαρμογή των μεγαλύτερων αλλαγών στην ιστορία. H FIA μαζί με τη Formula 1 έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με τις ομάδες για να φέρουμε τα μονοθέσια πολύ κοντά μεταξύ τους. Μαζί με τους οικονομικούς περιορισμούς, οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί θα προσφέρουν μεγάλο θέαμα στο μέλλον».