Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ποινή τριών θέσεων στον Νόρις

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή τριών θέσεων τον Λάντο Νόρις και έτσι ο πιλότος της McLaren θα εκκινήσει τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν από την ένατη θέση. 

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ποινή τριών θέσεων στον Νόρις

Άτυχος στάθηκε ο Λάντο Νόρις στις δοκιμές του Αζερμπαϊτζάν. Έπειτα από το ατύχημα του Αντόνιο Τζιοβινάτσι η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνιση της με τον πιλότο της McLaren να μην μπαίνει εγκαίρως στο pit lane.

Έτσι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Βρετανό με ποινή τριών θέσεων. Σύμφωνα με τον κανονισμό η ποινή αφορά πέντε θέσεις, ωστόσο οι αγωνοδίκες δέχτηκαν πως ο νεαρός οδηγός προσπάθησε να φρενάρει απότομα.

Στον αγώνα που ξεκινά στις 15:00 ο Νόρις θα εκκινήσει ένατος αντί για έκτος με τον ίδιο να δηλώνει: «Γνώριζα πως έπρεπε να βρω λίγο χρόνο παραπάνω και απλά προσπάθησα να τον βρω στο φρενάρισμα. Πιστεύω πως στο σημείο φρεναρίσματος υπήρχε ένα μικρό περιθώριο το οποίο προσπάθησα να βρω. Αλλά τότε, μόλις ξεκίνησα να στρίβω άρχισε να κλειδώνει ο τροχός και άπαξ και κλειδώσεις τους τροχούς σου εδώ δεν υπάρχει περιθώριο διαφυγής, έτσι έχουν τα πράγματα».