Grand Prix Πορτογαλίας: Πολυνίκης στην ιστορία της Formula 1 ο Χάμιλτον με 92 νίκες

Παρά το γεγονός πως έχασε προσωρινά το προβάδισμα του ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στο Grand Prix της Πορτογαλίας και να φτάσει τις 92. 

Grand Prix Πορτογαλίας: Πολυνίκης στην ιστορία της Formula 1 ο Χάμιλτον με 92 νίκες

Δεν σταματά με τίποτα να κατακτά νίκες ο Λιούις Χάμιλτον που αποτελεί πλέον τον μοναδικό πιλότο της Formula 1 που έχει αναδειχθεί 92 φορές νικητής.

Ο Βρετανός πρωταθλητής ξεκίνησε πρώτος στην πίστα της Πορτογαλίας αλλά η βροχή σε συνδυασμό με τη μεσαία γόμα έδωσαν τη δυνατότητα στον Κάρλος Σάινθ και στον Βάλτερι Μπότας να τον προσπεράσουν.

Ωστόσο ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν πτοήθηκε και στο τέλος είδε πρώτος την καρό σημαία αφήνοντας δεύτερο τον Φινλανδό και τρίτο τον Μαξ Φερστάπεν.

Μάλιστα ο 35χρονος οδηγός λίγους γύρους πριν το φινάλε έπαθε κράμπα αλλά η διαφορά του ήταν αρκετά μεγάλη από τους αντιπάλους του με αποτέλεσμα να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρκ που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Πέμπτος ήρθε ο Πιέρ Γκασλί, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρεθ, Εστεμπάν Οκόν, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: