Haas: Αποχωρούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος Γκροζάν και Μάγκνουσεν

Στην αλλαγή των οδηγών της θα προχωρήσει το 2021 η Haas καθώς ο Ρομέν Γκροζάν και ο Κέβιν Μάγκνουσεν θα αποχωρήσουν από την ομάδα.

Haas: Αποχωρούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος Γκροζάν και Μάγκνουσεν

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να κάνει η Haas το 2021 καθώς ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τους Ρομέν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν.

Οι δύο οδηγοί δεν απέδωσαν και φέτος τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν μοιραία στην πόρτα της εξόδου. Αμφότεροι αποχαιρέτησαν μέσα από τα social media την ομάδα τους.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος έγραψε: «Πέντε χρόνια κατά τα οποία ζήσαμε καλές και κακές στιγμές, πετύχαμε 110 βαθμούς σε 92 αγώνες, αλλά το ταξίδι άξιζε. Έμαθα πολλά, βελτιώθηκα και έγινα καλύτερος οδηγός αλλά και καλύτερος άνθρωπος. Ελπίζω επίσης να βοήθησα τους ανθρώπους της ομάδας να βελτιωθούν και αυτοί. Αυτή είναι πιθανότατα η μεγαλύτερή μου υπερηφάνεια, περισσότερο και από τους τρελούς αγώνες του 2016 ή την 4η θέση στην Αυστρία το 2018».

Από την πλευρά του ο Δανός σχολίασε: «Η σεζόν του 2020 στη Formula 1 θα είναι και η τελευταία μου με την ομάδα της Haas. Πέρασα πολύ ωραία με την ομάδα για τέσσερα χρόνια και αναπολώ ένα όμορφο ταξίδι. Το να είμαι μέλος μιας ολοκαίνουριας ομάδας ήταν μια πρόκληση που απήλαυσα πολύ και μου έφερε τεράστια εμπειρία. Αυτό με βοήθησε να εξελιχθώ και να βελτιωθώ ως οδηγός αγώνων».

Πλέον η Haas καταστρώνει τα σχέδια της για το νέο της δίδυμο με τις φήμες να θέλουν τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να παίρνει το ένα από τα δύο μονοθέσια. Το έτερο μονοθέσιο διεκδικεί μεταξύ άλλων και ο Μικ Σουμάχερ μιας και η Haas αποτελεί θυγατρική της Ferrari. Βέβαια οι φήμες θέλουν τον Γερμανό να κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 με την Alfa Romeo, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμα επίσημο.