Grand Prix Γερμανίας: Ισοφάρισε τον Σουμάχερ και συνεχίζει ακάθεκτος ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τη νίκη στη Γερμανία και έφτασε τις 91 συνολικά πιάνοντας έτσι στην κορυφή τον πολυνίκη Μίκαελ Σουμάχερ

Grand Prix Γερμανίας: Ισοφάρισε τον Σουμάχερ και συνεχίζει ακάθεκτος ο Χάμιλτον

Ιστορική νίκη κατέκτησε στη Γερμανία ο Λιούις Χάμιλτον σημειώνοντας για ακόμα μία φορά νέο ρεκόρ. Ο Βρετανός πανηγύρισε την 91η συνολικά νίκη στην καριέρα του και έπιασε στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες νίκες τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα του Βάλτερι Μπότας καθώς ο Φινλανδός αν και ξεκίνησε πρώτος είδε τον Χάμιλτον να τον προσπερνά και στη συνέχεια να τον προδίδει το μονοθέσιο του λόγω έλλειψης ισχύος.

Την εγκατάλειψη του εκμεταλλεύτηκε ο Μαξ Φερστάπεν που κράτησε χωρίς πρόβλημα τη δεύτερη θέση. Το podium συμπληρώθηκε από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος έκανε την ευχάριστη έκπληξη ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο με τα χρώματα της Renault.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για την τρίτη θέση ο Σέρχιο Πέρεθ ακολούθησε τέταρτος, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πιέρ Γκασλί, Σαρλ Λεκλέρκ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ρομέν Γκροζάν και Αντόνιο Τζιοβινάτσι.

Εκτός του Μπότας εγκατάλειψη σημείωσε λόγω μηχανικής βλάβης ο Λάντο Νόρις, ο Εστεμπάν Οκόν και ο Αλεξάντερ Άλμπον. Εκτός συνέχειας έμεινε και ο Τζορτ Ράσελ καθώς είχε σύγκρουση με τον Κίμι Ραϊκόνεν τον οποίο οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή δέκα δευτερολέπτων. Nα σημειωθεί πως ο Φινλανδός με τη σημερινή του συμμετοχή αποτελεί τον ρέκορντμαν με 323 παρουσίες σε Grand Prix.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βαθμολογία οδηγών:

Βαθμολογία κατασκευαστών: