Μικ Σουμάχερ: Κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 με την Alfa Romeo

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Formula 1 θα κάνει ο Μικ Σουμάχερ καθώς θα αγωνιστεί στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της Γερμανίας με τα χρώματα της Alfa Romeo. 

Μικ Σουμάχερ: Κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 με την Alfa Romeo

Με ανακοίνωση της η Ferrari γνωστοποίησε το ντεμπούτο του Μικ Σουμάχερ στη Formula 1 μέσα από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (9/10) στη Γερμανία.

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ θα τρέξει με το μονοθέσιο της Alfa Romeo, η οποία αποτελεί θυγατρική ομάδα της Scuderia, αντικαθιστώντας τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι.

Εκτός του Μικ η Ferrari θα δώσει ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά της ακαδημίας της αφού στα δοκιμαστικά της Γερμανίας θα αγωνιστεί και ο Κάλουμ Ίλοτ με τα χρώματα της Haas.

Όσον αφορά τον Μικ Σουμάχερ ο νεαρός βρίσκεται σε μεγάλη αγωνιστική φόρμα καθώς βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της Formula 2 τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε.

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας δηλώνοντας: «Είμαι τρισευτυχισμένος, που πήρα αυτή την ευκαιρία στις ελεύθερες δοκιμές. Το γεγονός ότι πραγματοποιείται η πρώτη συμμετοχή μου σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της Formula 1 ενώπιον των οπαδών μου εντός έδρας στο Νίρμπουργκρινγκ, την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή».