Grand Prix Ιταλίας: Νικητής ο Χάμιλτον σε έναν αγώνα με οκτώ εγκαταλείψεις

Σε έναν ακόμα επεισοδιακό αγώνα στην Ιταλία ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τη νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Βάλτερι Μπότας και τρίτο τον Αλεξάντερ Άλμπον που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο

Grand Prix Ιταλίας: Νικητής ο Χάμιλτον σε έναν αγώνα με οκτώ εγκαταλείψεις

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά είχαμε αρκετές εκπλήξεις στον αγώνα της Formula 1. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην έκανε εντύπωση καθώς ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την 90ή του νίκη, ωστόσο στις πίσω θέσεις σημειώθηκαν αρκετές αλλαγές.

Χαμός στην επανεκκίνηση, εγκατέλειψαν τέσσερις οδηγοί (vid)

Με το καλημέρα εκτός τέθηκαν έξι μονοθέσια εξαιτίας της αναμπουμπούλας που επικράτησε στην εκκίνηση. Συγκεκριμένα μία σειρά από επαφές έφεραν την εγκατάλειψη των Νίκολας Λατίφι, Κέβιν Μάγκνουσεν, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Κάρλος Σάινθ, Πιέρ Γκασλί και Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός αν και ξεκίνησε πολύ καλά έμεινε από ισχύ και συγκρούστηκε ολοκληρώνοντας άδοξα την παρουσία του στην πίστα του Μουτζέλο.

Grand Prix Ιταλίας: Απλησίαστος ο Χάμιλτον και νέα pole position

Αμέσως σηκώθηκε κόκκινη σημαία με την επανέναρξη του αγώνα να ηρεμεί προς το παρόν τα πνεύματα, αφού στη συνέχεια σημειώθηκε και άλλη έξοδος αυτή τη φορά από τον Λανς Στρολ. Ο νεαρός Καναδός αν και είχε κάνει καλό αγώνα βγήκε εκτός πίστας χτυπώντας στις μπαριέρες. Έτσι μετά από οκτώ συνολικά εγκαταλείψεις (είχε βγει εκτός και ο Εστεμπάν Οκόν), η δράση επέστρεψε με τον Χάμιλτον να κρατά έως το τέλος το προβάδισμα του.

Ο Βάλτερι Μπότας ως έτερος πιλότος της Mercedes ήρθε στη δεύτερη θέση, με τον Αλεξάντερ Άλμπον να πανηγυρίζει την πρώτη του είσοδο στο podium.

Ο οδηγός της Red Bull προσπέρασε τέσσερις γύρους πριν το φινάλε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος έφτασε μία ανάσα από το βάθρο. Πέμπτος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεθ, με τη δεκάδα να συμπληρώνονται από τους Λάντο Νόρις, Ντάνιελ Κβίατ, Σαρλ Λεκλέρκ, Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στο 1.000ό της Grand Prix η Ferrari δεν ήταν ανταγωνιστική αφήνοντας πικρή γεύση στο κοινό που βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος σε ένα Grand Prix.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών: