Grand Prix Ιταλίας: Απλησίαστος ο Χάμιλτον και νέα pole position

Την 95η pole position της καριέρας του κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Μουτζέλο

Grand Prix Ιταλίας: Απλησίαστος ο Χάμιλτον και νέα pole position

Το καθήκον του έκανε και στην πίστα του Μουτζέλο ο Λιούις Χάμιλτον καθώς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές κατακτώντας έτσι την 95η του pole position.

Ο Βάλτερι Μπότας σε όλο τον κύκλο των δοκιμαστών ήταν πρώτος αλλά στο Q3 ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να διατηρηθεί στην κορυφή με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του να πάρει την τρίτη θέση. Τέταρτος ακολούθησε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Αλεξάντερ Άλμπον με τον Σαρλ Λεκλέρκ να κλείνει την πεντάδα.

Ο Μονεγάσκος κατόρθωσε μετά από αρκετό καιρό να πάρει μία καλή θέση στη δεκάδα των δοκιμών, αφού η Ferrari είχε συνηθίσει να μένει εκτός Q3.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρεθ, Λανς Στρολ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Κάρλος Σάινθ και Εστεμπάν Οκόν. Μάλιστα ο Γάλλος οδηγός έχασε λίγο πριν το τέλος των δοκιμών τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έτσι έμεινε δέκατος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: