Επετειακό Grand Prix: Πρώτος ο Φερστάπεν!

Η Red Bull επέλεξε πιο σκληρά ελαστικά και ο Φερστάπεν κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο επετειακό Grand Prix του Σίλβερστόουν. Στη δεύτερη θέση ο Χάμιλτον και στην 3η ο Μπότας

Επετειακό Grand Prix: Πρώτος ο Φερστάπεν!

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο επετειακό Γκραν Πρι για τα 70 χρόνια της Φόρμουλα 1 που διεξήχθη στην πίστα του Σίλβερστοουν. Η ομάδα της Ρεντ Μπουλ, ακολούθησε μία εκπληκτική στρατηγική διαχείρισης ελαστικών και βρέθηκε μπροστά από τους Χάμιλτον και Μπότας που τερμάτισαν στην2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Μπότας ξεκίνησε καλά, έφυγε ταχύτερα από τον Χάμιλτον και παρά την επίθεση του Βρετανού κράτησε την θέση του. Την ίδια ώρα με μία καλή εκκίνηση ο Φερστάπεν πέρασε στην 3η θέση τον Χούλκενμπεργκ. Πιο πίσω μία έξοδος του Φέτελ τον έφερε στην τελευταία θέση.

Ο οδηγός της Ρεντ Μπουλ, είχε διαφορετική στρατηγική από αυτή της Μερσέντες, φορώντας σκληρά ελαστικά. Έτσι, αφού μπήκαν στα πιτς τα ασημένια βέλη, ο Ολλανδός οδηγός πήρε την πρώτη θέση. Στον 33ο γύρο οι Μπότας και Φερστάπεν μπήκαν στα πιτς, στο πλαίσιο της διαφορετικής τους στρατηγικής, με τον Χάμιλτον να αντέχει και να μένει μέσα προπορευόμενος.

Ο πιλότος της Μερσέντες πήγε στους μηχανικούς τους, στον 42ο γύρο βάζοντας ξανά σκληρά ελαστικά και βρέθηκε πίσω από τον Λεκλέρ, ο οποίος ανέβηκε στην 3η θέση. Ωστόσο, ο Χάμιλτον δεν το έβαλε κάτω και με πιο φρέσκα ελαστικά πέρασε μπροστά από τον Μονεγάσκο κερδίζοντας μία θέση στο βάθρο. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πίεσε ακόμη περισσότερο και εφόσον η ομάδα του, του έδωσε το ελεύθερο, «μονομάχησε» με τον Μπότας περνώντας τον στην 2η θέση.