Formula 1: Ακυρώθηκαν οι αγώνες της Αμερικής και προστέθηκαν τρία ευρωπαϊκά γκραν πρι

Και οι τέσσερις αγώνες της Αμερικής στην Formula 1 ακυρώθηκαν λόγο του κορονοϊού, ενώ στο πρόγραμμα την θέση τους πήραν τρία ευρωπαϊκά γκραν πρι. 

Formula 1: Ακυρώθηκαν οι αγώνες της Αμερικής και προστέθηκαν τρία ευρωπαϊκά γκραν πρι

Η Φόρμουλα Ένα ακύρωσε και τους τέσσερις αγώνες αυτής της σεζόν στην Αμερική, λόγω της πανδημίας COVID-19, και στη θέση τους πρόσθεσε τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες, μεταξύ των οποίων της Ίμολα στην Ιταλία και του Νιρμπουργκρίνγκ στη Γερμανία.

Ο τρίτος αγώνας θα γίνει στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, για πρώτη φορά, ενώ οι αγώνες που ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού στην Αμερική είναι αυτοί σε Καναδά, Τέξας, Μεξικό και Βραζιλία. Συνολικά, από το αρχικό καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα έχουν ακυρωθεί 11 αγώνες. Η πανδημία είχε ήδη επιφέρει την ακύρωση των αγώνων σε Αυστραλία, Γαλλία, Μονακό, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Σινγκαπούρη και Ιαπωνία.

Τη στιγμή αυτή, στο ανανεωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 13 αγώνες και η Φόρμουλα Ένα ευελπιστεί να ανεβεί ο αριθμός σε 15-18 αγώνες, με τους τελευταίους να διεξάγονται σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι στα μέσα Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 15 γκραν πρι είναι το μίνιμουμ που απαιτείται για την τήρηση των τηλεοπτικών συμβολαίων.

Ο αγώνας της Σανγκάης που έχει αναβληθεί αναμένεται να ακυρωθεί και επίσημα από τις κινεζικές αρχές, αλλά στο «παιχνίδι» έχει μπει δυναμικά το Βιετνάμ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να φιλοξενηθεί γκραν πρι στο Σεπάνγκ της Μαλαισίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ