Grand Prix Ουγγαρίας: Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο Χάμιλτον

Την όγδοη νίκη του στο Grand Prix της Ουγγαρίας πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον που προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος τερμάτισε πίσω από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν

Grand Prix Ουγγαρίας: Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο Χάμιλτον

Ακόμα ένα ρεκόρ σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον καθώς πανηγύρισε την όγδοη νίκη του σε ένα Grand Prix, ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Βρετανός ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε χωρίς προβλήματα στην κορυφή προσπερνώντας παράλληλα τον Βάλτερι Μπότας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Grand Prix Ουγγαρίας: Pole position με ρεκόρ πίστας για τον Χάμιλτον

Ο Φινλανδός «πλήρωσε» την κακή του εκκίνηση που τον καθυστέρησε αρκετά με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος πίσω από τον φανταστικό Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός στον αναγνωριστικό γύρο του αγώνα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και έπεσε στις μπαριέρες.

Grand Prix Ουγγαρίας: Ο Φέτελ πρώτος στο FP2, αρκετή βροχή στην πίστα

Οι μηχανικοί της Red Bull όμως έκαναν τα «μαγικά» τους και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να διορθώσουν το μονοθέσιο δίνοντας την ευκαιρία στον 23χρονο πιλότο να αγωνιστεί.

Μάλιστα ο «Mad Max» άντεξε στην πίεση του Μπότας χαλώντας έτσι το 1-2 της Mercedes. Από εκεί και πέρα τέταρτος ακολούθησε ο Λανς Στρολ και πέμπτος ο Αλεξάντερ Άλμπον.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανέβασε την επίδοση του σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες και τερμάτισε έκτος μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεθ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Κέβιν Μάγκνουσεν και Κάρλος Σάινθ.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ τερμάτισε ενδέκατος, ενώ ο Λάντο Νόρις δεν έπιασε υψηλή απόδοση όντας 13ος. Μετά τη νίκη του στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον έφτασε τους 63 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον δεύτερο Μπότας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: