Τι κάνει το Toyota Yaris Νο1 στην Ελλάδα;

Τα αυτοκίνητα της Toyota ανέκαθεν συγκέντρωναν την προτίμηση των Ελλήνων, αφού εδώ και δεκαετίες τοποθετούνται ψηλά σε επίπεδο πωλήσεων.

Τι κάνει το Toyota Yaris Νο1 στην Ελλάδα;

Τα αυτοκίνητα της Toyota ανέκαθεν συγκέντρωναν την προτίμηση των Ελλήνων, αφού εδώ και δεκαετίες τοποθετούνται ψηλά σε επίπεδο πωλήσεων. Μοντέλα όπως τα Corolla, Auris, Starlet, Avensis, Hilux και Yaris, είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή και με χιλιάδες ευχαριστημένους κατόχους.

Παλαιότερα ο ανταγωνισμός δεν ήταν τόσο ισχυρός, αφού οι επιλογές που είχε να κάνει ο αγοραστής ακόμα και στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες των μικρών και μικρομεσαίων μετρούνταν στα δάκτυλα. Αντιθέτως τώρα οι προτάσεις είναι τόσες πολλές που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και… σπαζοκεφαλιά έως την τελική επιλογή. Παρά όμως την πληθώρα των προϊόντων και των πολύ καλών αυτοκινήτων, οι Έλληνες επιμένουν ιαπωνικά και συγκεκριμένα στο Toyota Yaris. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Yaris παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα, από το 2013 έως σήμερα. Πληροφοριακά, στην Ευρώπη βρέθηκε στην 15η θέση το 2019 και στην 14η το 2018.

Το best seller τρίτης γενιάς Yaris παρουσιάστηκε το 2010, ενώ μέχρι σήμερα που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του έχει δεχθεί δύο facelift, ένα το 2014 και ένα το 2017. Οι δημοφιλέστερες εκδόσεις του ήταν αυτές με τους κινητήρες βενζίνης των 1.33 λτ. αρχικά και κατόπιν των 1.5 λτ., το υβριδικό των 1.5 λτ. και το ντίζελ των 1.4 λτ. Χαμηλή ζήτηση είχε το βασικό μοντέλο με τον 1.000άρη κινητήρα, αφού η διαφορά του σε τιμή με τα αμέσως πιο δυνατά μοτέρ ήταν και παραμένει μικρή.

Ένα από τα βασικά «συστατικά» του που το έχουν κάνει τόσο αγαπητό στην εγχώρια αγορά, είναι η ισχυρή παράδοση που έχει το Yaris και η Toyota στην αξιοπιστία. Επίσης, η 7ετής εγγύηση και οι ελκυστικές τιμές, αποτελούν ένα ακόμα λόγο αγοράς του. Το Yaris από την πρώτη κιόλας γενιά του το 1999 ξεχώρισε για την πρακτικότητα (ειδικά με το συρόμενο πίσω κάθισμα), την ευελιξία, την ευκολία στην οδήγηση και στους χειρισμούς, καθώς και τα αποδοτικά του μηχανικά σύνολα με τη χαμηλή κατανάλωση.

Παρά λοιπόν το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια έχουν λανσαριστεί πολλά αυτοκίνητα με καλύτερες επιδόσεις, σχεδιασμό, ποιότητα, χώρους κ.λπ. από το Yaris, το ελληνικό αγοραστικό κοινό τελικά εμπιστεύεται το μικρό ιαπωνικό μοντέλο. Θα συνεχίσει άραγε αυτή την πορεία το νέο και πλήρως αναβαθμισμένο επίπεδο Yaris, ή λέτε να του «κλέψει» την πρωτιά κάποιο άλλο μοντέλο της μικρής κατηγορίας;

Πηγή: autogreeknews.gr