Ο κορονοϊός «απογείωσε» την ρωσική αγορά!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει ένα μεγάλο lockdown κι όμως, μέσα σ’αυτό τον πανικό, η ρωσική αγορά αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση!

Ο κορονοϊός «απογείωσε» την ρωσική αγορά!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει τέτοιο lockdown, που ο πλανήτης είχε να βιώσει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η παγκόσμια δραστηριότητα έχει πατήσει παύση, ανεξαρτήτως κλάδου και δραστηριοποίησης. Κι όμως, μέσα σ’αυτό τον πανικό, η ρωσική αγορά αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση!

Τον μήνα Μάρτιο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έφτασαν τις 160.640 σημειώνοντας αύξηση 22,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σχεδόν από το πουθενά, και εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα περιορισμού άλλων χωρών, οι Ρώσοι έφτασαν στην τρίτη θέση της Γηραιάς Ηπείρου, πίσω από τη Γερμανία (215.199 μονάδες, -37,7%) και τη Μεγάλη Βρετανία (254.684 οχήματα, -44,4%). Η Ρωσία αντικατέστησε στο πανευρωπαϊκό βάθρο την Ιταλία, που το τελευταίο ενδιαφέρον της αυτό τον καιρό είναι η αγορά αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει για την Ισπανία, η οποία παρόλο τον όλεθρο που βιώνει λόγω COVID-19 βρίσκεται στην 5η θέση (37.644, -69,3%), πίσω από τη Γαλλία (62.668, -72,2%).

Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγγειλε αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά αργότερα από τις υπόλοιπες χώρες. Κάτι που σημαίνει πως τον Απρίλιο, η ρωσική αγορά θα βιώσει τις αντίστοιχες συνέπειες. Οι εγχώριες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταβαράθρωση των πωλήσεων στον τρέχοντα μήνα, με τη μείωση να υπολογίζεται πως θα αγγίξει το 90% σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας!

Πηγή: autogreeknews.gr