Ποιος δεν θα ήθελε την επιστροφή του Fiat Coupe;

Ήδη υπάρχουν πλάνα της Fiat για επιστροφή του Punto. Γιατί όχι και του Coupe, λοιπόν;

Ποιος δεν θα ήθελε την επιστροφή του Fiat Coupe;

Πάνε 20 χρόνια από την τελευταία φορά που το Coupe πέρασε τις πύλες του εργοστασίου για τελευταία φορά. Έκτοτε η Fiat βίωσε την άνοδο και την πτώση, για να ξαναμπεί -όπως όλα δείχνουν- στον δρόμο των επιτυχιών στο εγγύς μέλλον. Ήδη υπάρχουν πλάνα για επιστροφή του Punto. Γιατί όχι και του Coupe, λοιπόν;

Έτσι σκέφτηκε ο Gaspare Conticelli, αποτίοντας φόρο τιμής στην «Ferrari του φτωχού» με το 2022 Fiat Coupe Tribute. Η ψηφιακή απεικόνιση του Ιταλού digital designer μας κάνει να θέλουμε το Τορίνο να δίνει έγκριση…χθες, ταιριάζοντας ιδανικά τις ρηξικέλευθες γραμμές του Chris Bangle (ο ίδιος που όταν πήγε στην BMW, μάζευαν διαδικτυακά υπογραφές οι φίλοι της για να τον διώξουν) με τις σημερινές σχεδιαστικές επιταγές.

Τα χαρακτηριστικά φώτα με το διπλό «καρούμπαλο» μπροστά, αλλά κυρίως τα trademarked διαγώνια τοποθετημένα κυκλικά πίσω, μας γυρνάνε στα 90’s. Το ίδιο κάνουν και οι ζάντες, με το επίσης σήμα-κατατεθέν σχήμα σταυρού, ενώ τα κοψίματα στα φτερά εξυπακούεται πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Επισήμως η Fiat δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη για αναβίωση του κουπέ, ειδικά από τη στιγμή που η κατηγορία βαίνει προς εξαφάνιση. Θεωρητικά θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μοντέλο με τον 1.4 T-Jet κάτω από το καπό, ενδεχομένως σε υβριδική μορφή.

Φυσικά, ούτε στο ελάχιστο δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί το 5κύλινδρο 20V Turbo Plus των 220 ίππων, αλλά με τέτοια εμφάνιση -και δεδομένης της στροφής στο downsizing και τα υβριδικά ολόκληρου του κλάδου- ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί μια σύγχρονη μετενσάρκωση του Coupe;

Πηγή: autogreeknews.gr