Το απίστευτο κέρδος της Ferrari ανά αυτοκίνητο

Σύμφωνα με το Fiat Group World, η Ferrari παρουσίασε λειτουργικό περιθώριο 23,2% ανά αυτοκίνητο.

Το απίστευτο κέρδος της Ferrari ανά αυτοκίνητο

Αυτή τη στιγμή, η Ferrari είναι το ισχυρότερο brand στον πλανήτη. Όχι μόνο στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Γενικά. Το «Cavallino Rampante» είναι στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του «τιτάνες» όπως τα McDonald’s, την Coca-Cola, τη Microsoft και την Disney! Ανάλογα απίθανα είναι τα επιτεύγματα των Ιταλών και στο μέτωπο των πωλήσεων.

Το περασμένο έτος ήταν ορόσημο για τη φίρμα από το Μαρανέλο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα πέρασαν τις πύλες του εργοστασίου, στο Μαρανέλο! Συγκεκριμένα, 10.131 νέες Ferrari ταξινομήθηκαν το 2019 σημειώνοντας άνοδο 9,5% συγκριτικά με το 2018. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι το ποσοστό κέρδους ανά πωληθέν αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Fiat Group World, η Ferrari παρουσίασε λειτουργικό περιθώριο 23,2% ανά αυτοκίνητο. Κοινώς, κέρδος 86.369 ευρώ ανά μονάδα! Για να κατανοήσουμε καλύτερα το απίστευτο της επίδοσης, αρκεί να αναφέρουμε πως στην 2η θέση βρίσκεται η κινεζική Geely με 9,9%, ενώ η τρίτη θέση της Toyota ισοδυναμεί με 8,5% και η τέταρτη της BMW με 7,1%. Ακόμα πιο χονδρικά το κέρδος που αποκόμισε η Ferrari από 1 αυτοκίνητο για το 2019, η BMW χρειάστηκε 30 για να το ισοφαρίσει. Και οι διαφορές γίνονται χαοτικές όσο κατεβαίνουμε στη λίστα.

Η VW ανεβαίνει στα 56 αυτοκίνητα:1, η Mercedes στα 67, η Ford εκτινάσσεται στα 908 και η Nissan χρειάζεται σχεδόν 1.000 πωλήσεις για να «ματσάρει» 1 της Ferrari! Προφανώς μιλάμε για διαφορετικά νούμερα παραγωγής και σαφώς πιο διευρυμένο αγοραστικό κοινό στους mainstream κατασκευαστές, ενώ αυτοί των supercars έχουν τον «αέρα» να κοστολογούν κατά βούληση τα μοντέλα τους. Για παράδειγμα, η Nissan κάνει υπερπροσπάθεια να διατηρήσει την τιμή του GT-R όσο πιο χαμηλά γίνεται (από τις 113.540 δολάρια ξεκινάει στις Η.Π.Α.). Η Ferrari λίγο ενδιαφέρεται για το πού φτάνει αυτή της F8 Tributo (από 279.450 δολάρια).

Αυτό δεν αναιρεί τίποτα, βέβαια, από την ανεπανάληπτη επίδοση του ονόματος-συνώνυμο των υπεραυτοκινήτων!

Πηγή: autogreeknews.gr