Το απόλυτο SUV: Η Rolls-Royce Cullinan!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν η πολυτέλεια έρχεται σε συσκευασία οχήματος ελεύθερου χρόνου

Το απόλυτο SUV: Η Rolls-Royce Cullinan!

Η αναμονή ετών έλαβε τέλος και η Rolls-Royce αποκάλυψε την Cullinan, το πρώτο της SUV. Το «διαμάντι» της κατηγορίας, με όνομα που παραπέμπει στο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί έως σήμερα. Η Cullinan δεν δημιουργεί μία νέα κατηγορία, όμως υπόσχεται πρωτοφανή επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης για όσους έχουν στο νου τους αυτοκίνητα όπως η Cayenne, η Bentayga και η Urus.

Το πρώτο SUV της Rolls-Royce έχει μήκος 5,34 μέτρα, πλάτος 2,16 μ., ύψος 1,83 μ. και μεταξόνιο 3,3 μέτρα. Στο εσωτερικό της θα νιώσουν ως «αριστοκράτες» 4 ή 5 επιβάτες, ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, όπου μπορεί να επιλεγεί είτε τριθέσιος πάγκος είτε δύο ανεξάρτητες πολυθρόνες. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, ενώ με όγκο 560-600 lt. ο χώρος αποσκευών θα καλύψει κάθε ανάγκη για σύντομη εκδρομή ή μακρινά ταξίδια.

Κινητήρας της Cullinan είναι ο 12κύλινδρος των 6,75 lt, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 850 Nm ροπής στις 1.600 rpm. Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h δεν ανακοινώθηκε, όμως το βάρους 2.660 kg SUV μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η κίνηση περνά φυσικά σε όλους τους τροχούς, ενώ η ανάρτηση Magic Carpet Ride «σβήνει» τις ανωμαλίες κάθε τερέν.

Αν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε την Cullinan (περίπου 300.000 ευρώ) αλλά όχι για συχνές επισκέψεις στα πρατήρια, θα πρέπει να μάθετε ότι η εργοστασιακή μέση κατανάλωση είναι 15 lt/100 km.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ FIAT 500L 1.6 DIESEL MIRROR

ΠΟΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ KIA SPORTAGE NA ΔΙΑΛΕΞΩ;